Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΑ.ΣΟ.Κ Καβάλας: Εύθραυστη η κυβερνητική πλειοψηφία – «Ναι» σε οικουμενική κυβέρνηση με προγραμματικούς όρους

Ημέρα:

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης. Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και πριν από την άνοιξη του 2016, στην περίπτωση που το επόμενο διάστημα κλονιστεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

«Είναι φυσιολογικό να βλέπει κανείς τα πράγματα, όντας στην κυβέρνηση, χωρίς παραμορφωτικό φακό και να προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Αυτό γίνεται τώρα. Αν δούμε όλη την πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την περίοδο της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε συνεχώς ότι κατεβαίνουν πια την κλίμακα προς την πραγματικότητα. Πετούσαν στα σύννεφα και τώρα πέφτουν στην πραγματικότητα, η οποία όταν δεν την διαχειρίζεσαι είναι σκληρή απέναντί σου. Όλο αυτό το διάστημα έχουν επέλθει δυσμενείς μεταβολές για την οικονομία και σε όλους τους τομείς τα αποτελέσματα τα χρεώνεται ο λαός, ο οποίος αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες δυσκολίες την καθημερινότητα του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χοροζίδης.

«Δεν αρνούμαστε συνεργασίες – Δεν μπορούν όμως να μας υποχρεώσουν να σταθούμε δίπλα τους σε μια κυβέρνηση»

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα για το πως «βλέπει» την στροφή του πρωθυπουργού και το αίτημα του για συναίνεση σε μείζονα θέματα, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας, επισήμανε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή θέταμε το ζήτημα της συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για να έχει προοπτική ανάκαμψης η χώρα. Σε κάθε περίπτωση στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες είπαμε και πάλι ότι έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε την προοπτική αυτή με όλο το δυναμικό μας. Δεν αρνούμαστε τίποτα κι όποιες συνεργασίες μας ζητηθούν θα υπάρξουν. Όμως δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν, τη στιγμή μάλιστα που καθόλου δεν έχουν μετανοήσει για αυτά που έχουν πει, να σταθούμε δίπλα τους σε μια κυβέρνηση. Αν δεν γίνει με το πνεύμα που λέμε εμείς, με μια καθολικότητα των δυνάμεων, το να καλέσουν κάποιους από το χώρο μας να γίνουν υπουργοί και να λυθεί το πρόβλημα, αυτό είναι στάχτη στα μάτια».

Εύθραυστη η κυβερνητική πλειοψηφία – «Ναι» σε οικουμενική κυβέρνηση με προγραμματικούς όρους

Ο Ιορδάνης Χοροζίδης τόνισε καταληκτικά  με έμφαση ότι η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός.

«Είναι αναγκαία η συνεργασία. Αυτό θα προκύψει από την ζωή την ίδια. Αφού ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη είναι ο προορισμός και ο χώρος της Ελλάδας και συνειδητοποίησε τα πάντα, θα βρεθεί η λύση μέσα από αυτό που εμείς από την αρχή λέμε και είναι η μόνη ελπίδα για να ξεμπλέξουμε από τον φαύλο αυτό κύκλο, να βγούμε στις αγορές και να γίνουμε νοικοκύρηδες στο σπίτι μας. Αυτό είναι μια οικουμενική με όρους προγραμματικούς, η οποία είναι αναπόφευκτη. Αυτό μπορεί να γίνει και πριν από την άνοιξη του 2016, καθώς το «ατύχημα» καιροφυλακτεί, αφού η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολύ εύθραυστη».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...