Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου

Ημέρα:

Για προσπάθεια ελέγχου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τη χρήση εναρμονισμένων πρακτικών τιμολόγησης και, στην ουσία, με τη δημιουργία καρτέλ στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πρόσφατες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου αλλά κυρίως η ταυτόχρονη σχεδόν αναγγελία και εφαρμογή τους, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ακόμη και στους πιο καλόπιστους ότι γίνεται προσπάθεια ελέγχου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τη χρήση εναρμονισμένων πρακτικών τιμολόγησης και, στην ουσία, με τη δημιουργία καρτέλ.

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και τα προτεινόμενα από τις ναυτιλιακές εταιρείες δρομολόγια για το ερχόμενο καλοκαίρι, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και των επαγγελματιών αλλά μόνον την επιδίωξη για όλο και μεγαλύτερο δικό τους κέρδος.

Επιπλέον, έχει στηθεί ένα σκηνικό εκφοβισμού μέσω δικαστικών διώξεων και απολύσεων, με σκοπό να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικαλιστών ναυτεργατών, να ακυρωθεί το δικαίωμα της απεργίας στην πράξη και, τελικά, να διαλυθεί η οποιαδήποτε μορφή εργατικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων και αγώνων.

Τελικός σκοπός όλων των παραπάνω συνδυασμένων ενεργειών του τοπικού εφοπλιστικού καρτέλ είναι η νόθευση του ανταγωνισμού, η ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και υπηρεσίας των ναυτιλιακών γραμμών, η κατάπνιξη των εργατικών αγώνων και, τελικά, η επικράτηση ενός αδυσώπητου κερδοσκοπικού μονοπωλίου στην περιοχή μας, που καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, καλούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ με νομοθετικά και διοικητικά μέτρα ώστε να αρθεί η στρεβλή και επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

Τους καλούμε να διερευνήσουν εξονυχιστικά τις συνθήκες και τις πρακτικές που οδηγούν στη σύσταση καρτέλ και την επικράτηση του αθέμιτου ανταγωνισμού στις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιοχής μας. Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ προσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων αλλά και των δρομολογίων στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ νομοθετική παρέμβαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας αλλά και των τοπικών μας βουλευτών ώστε να αλλάξει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες των ναυτεργατών και στην ουσία ακυρώνει το δικαίωμά τους στην απεργία και στη διεκδίκηση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ως συνειδητοί πολίτες μέχρι την άρση των παραπάνω στρεβλώσεων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Ο.Μ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε τρεις για τον ξυλοδαρμό 17χρονου στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός...

«Κωλόκαιρος» στο «Κολοσσαίον» (Κείμενο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης)

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Και η βρόχα έπεφτε... straight...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει για τους ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής»

Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, που διοργανώνει το...

Οι τιμές των καυσίμων πήραν πάλι την ανηφόρα

Φώτης Πούλος: Η χονδρική έχει μείνει ανεξέλεγκτη, ενώ εμείς...

Πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας

Για την ειδική συνεδρίασης λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας,...

Σωτήρης Τσεκμέζογλου: Η ισοψηφία είναι μία άχαρη διαδικασία

«Επί της ουσίας για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτα....

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...