Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

«Ο λαός βλέπει πλέον σαν ελπίδα τη Ν. Δ.»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σαφές προβάδισμα 3,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε νέα δημοσκόπηση της MRB, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 2.000 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λαμβάνει ποσοστό 23,2%, η Νέα Δημοκρατία 26,9%, το Κ.Κ.Ε. 6,6%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,7%, η Ένωση Κεντρώων 4,1%, οι ΑΝ.ΕΛ. 3%, το Ποτάμι 2,6%, η ΛΑ.Ε. 2,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9%.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 4 ως τις 11 Φεβρουαρίου, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι με ποσοστό 28,2% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται ποσοστό 25,2%.
Και στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 41% με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συγκεντρώνει το 28%.

«Εμφανής η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να προωθήσει λύσεις…»

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχολίασε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης.

«Εδώ υπάρχουν δύο στοιχεία, κατά την άποψή μου, καθαρά πολιτικά. Το ένα στοιχείο είναι η εμφανής αδυναμία της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν σχέση με την ρύθμιση των σχέσεων με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. και δεύτερο με την αδυναμία να προωθήσει λύσεις που να βρίσκουν σύμφωνο τον ελληνικό λαό. Αυτό το τελευταίο είναι λίγο συγκεχυμένο και χαοτικό, γιατί μιλάμε για όλο τον ελληνικό λαό πλέον και με την έννοια αυτή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συντονίσει όλες αυτές τις απαιτήσεις. Νομίζω είναι ξεκάθαρες οι θέσεις των τάξεων της ελληνικής κοινωνίας και των τμημάτων που διεκδικούν αυτό που το τελευταίο διάστημα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Όλοι να διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης κι αυτή δεν μπορεί τόσο σε επίπεδο εθνικής αντιπροσωπείας, όσο και επικοινωνίας να δώσει τα χαρακτηριστικά εκείνου που συντονίζει και προσπαθεί να βρει λύσεις μέσα από δημοκρατικό διάλογο και σωστές προτάσεις», τόνισε σχετικά ο κ. Ευθυμιάδης.

«Ο λαός βλέπει πλέον σαν ελπίδα τη Νέα Δημοκρατία»

«Το δεύτερο στοιχείο είναι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Έδωσε το στίγμα του ως ένας πιο σύγχρονος, καινοτόμος πολιτικός. Θέλουμε οι παρεμβάσεις του νέου προέδρου να είναι πετυχημένες. Εμπιστευόμαστε το λόγο του, τη διάθεσή του να προσφέρει. Πιστεύουμε ότι έχει τις ικανότητες να το κάνει κι αυτό πιστεύει κι ο ελληνικός λαός. Αυτή η διαφορά των σχεδόν τεσσάρων μονάδων λέει πολλά. Είναι μια καλή διαφορά, δείχνει τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, αλλά παράλληλα δείχνει ότι ο λαός πλέον βλέπει σαν ελπίδα τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό κρατάω εγώ και μ’ αυτό προχωράμε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό και γι’ αυτό πιστεύω ότι η διαφορά θα αυξάνεται», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

Διαφημίσεις