Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ντίνος Κλειτσιώτης: “Σύντομα η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση”

Ημέρα:

spot_img

Για γενικότερη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ., φαίνεται ότι όντως έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, καθώς στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μίλησε μ’ ένα ρεαλιστικό λόγο, ο οποίος πέρασε στον κόσμο και γι’ αυτό ψηφίστηκε από τους νεοδημοκράτες. Όμως φαίνεται ότι ο λόγος αυτός περνά πια και στην κοινωνία. Θέματα που αφορούν άμεσα την επιβίωση πολλών ανθρώπων, όπως το ασφαλιστικό, για το οποίο θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τα φορολογικά θέματα που απασχολούν πολλούς, όπως και τα αγροτικά ζητήματα, θα έχουμε θέσεις για όλα αυτά και με τον ρεαλιστικό μας λόγο θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα, αυτό που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα παγιωθεί και η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτή που γρήγορα θα έρθει πάλι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, γιατί είναι γεγονός ότι η διακυβέρνηση της χώρας εδώ κι ένα χρόνο με τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που ειπώθηκαν, δεν τα εφάρμοσε σε καμιά περίπτωση. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες κι αυτό το κάνει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σύντομα, χωρίς λαϊκισμό, θα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε και πάλι τις τύχες της χώρας στα χέρια μας»

Σχολιάζοντας τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης από την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε: «Αν δούμε τις δηλώσεις που γίνονται από στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δημιουργούνται αναταράξεις από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ας δούμε τι συμβαίνει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη διαγραφή Γρηγοράκου ή στο Ποτάμι, όπου κάποια από τα στελέχη του έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα που υπάρχει θα παγιωθεί. Είμαι βέβαιος ότι με τον σωστό και ρεαλιστικό αντιπολιτευτικό μας λόγο θα πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι θα είμαστε σε θέση πολύ σύντομα, χωρίς λαϊκισμό πάνω απ’ όλα, ν’ αναλάβουμε και πάλι τις τύχες της χώρας στα χέρια μας. Τελείωσαν τα λόγια τα μεγάλα, οι πολλές υποσχέσεις. Όποιο κόμμα τολμήσει να το ξανακάνει θα καταψηφιστεί από τον ελληνικό λαό. Είναι χρυσή ευκαιρία στον νέο μας αρχηγό, όπως τρεις μήνες προεκλογικά πορεύτηκε λέγοντας αλήθειες, έτσι να κάνει και το επόμενο διάστημα, ώστε πολύ γρήγορα να πάρει στα χέρια του τη χώρα».

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από 3,3% μέχρι 3,7%

Προβάδισμα 3,3 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Alco, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 21,3% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ακολουθεί με 18%.

Το Κ.Κ.Ε. βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Σε άλλη δημοσκόπηση, από την Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με διαφορά 3,7 ποσοστιαίων μονάδων.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 19,9%, η Χρυσή Αυγή και το Κ.Κ.Ε. από 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,1%, το Ποτάμι 2,2% οι ΑΝ.ΕΛ. 2,1%, η Ένωση Κεντρώων 2,7% και η Λαϊκή Ενότητα 2,3%.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...