Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. διαπιστώνει ότι πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, όσο έλεγαν προεκλογικά…»

Ημέρα:

Την πεποίθησή του, ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταίρους, ώστε να αποφευχθεί μια οδυνηρή χρεοκοπία της χώρας μας, εξέφρασε, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης. 

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε, ότι η χώρα μας πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επισήμανε ότι και η αντιπολίτευση από την πλευρά της οφείλει να στηρίξει μια έντιμη συμφωνία, ανάμεσα στην χώρα και τους δανειστές της.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. διαπιστώνει ότι πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, όσο έλεγαν προεκλογικά…»

 Ο Ντίνος Κλειτσιώτης, με αφορμή και την συμπλήρωση 100 ημερών από την ημέρα που η συγκυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας, σχολίασε σχετικά: «Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προεκλογικά, είχε τάξει τα πάντα στους πάντες. Σήμερα, που έρχεται πλέον να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας, διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, ότι δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Μακάρι να ίσχυαν όσα έλεγαν τότε, εδώ όμως βρισκόμαστε στο σήμερα και στο πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εύχομαι όλη αυτή η διαπραγμάτευση των 100 ημερών να πετύχει και οι «κόκκινες» γραμμές να κρατηθούν, όμως δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

«Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την συμφωνία, αρκεί αυτή να μην εμπεριέχει περικοπές σε μισθούς και κύριες συντάξεις»

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και την Ε.Ε., θα ισοδυναμούσε με καταστροφή! «Θα πρέπει πάση θυσία να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, να μείνουμε στην μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να αρχίσει σιγά – σιγά η ανάκαμψη. Αυτά έλεγα και προεκλογικά, αυτά λέω και τώρα. Ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά είναι διαχειρίσιμα, αν παραμείνουμε στην Ε.Ε. Η έξοδος από αυτή, καθώς υπάρχει η βούληση από κάποιες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για κάτι τέτοιο, θα είναι καταστροφική για την ίδια την χώρα μας. Όπως προκύπτει όμως από τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό σχεδόν 80%, οι πολίτες συντάσσονται στο να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, ναι, με κάποιες «κόκκινες» γραμμές, αλλά όχι αυτά τα ακραία που προεκλογικά έλεγε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, διότι σε διαφορετική περίπτωση η οδός που θα ακολουθήσουμε θα είναι πολύ δύσβατη. Και οι δυο πλευρές πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, αλλά και η αντιπολίτευση να στηρίξει μια συμφωνία με λογικούς όρους. Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την νέα συμφωνία, η οποία δεν θα εμπεριέχει φυσικά επιπλέον μειώσεις σε κύριες συντάξεις και μισθούς. Άρα, η κυβέρνηση έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης για μια έντιμη συμφωνία», υπογράμμισε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...