Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. διαπιστώνει ότι πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, όσο έλεγαν προεκλογικά…»

Ημέρα:

Την πεποίθησή του, ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταίρους, ώστε να αποφευχθεί μια οδυνηρή χρεοκοπία της χώρας μας, εξέφρασε, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης. 

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε, ότι η χώρα μας πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επισήμανε ότι και η αντιπολίτευση από την πλευρά της οφείλει να στηρίξει μια έντιμη συμφωνία, ανάμεσα στην χώρα και τους δανειστές της.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. διαπιστώνει ότι πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, όσο έλεγαν προεκλογικά…»

 Ο Ντίνος Κλειτσιώτης, με αφορμή και την συμπλήρωση 100 ημερών από την ημέρα που η συγκυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας, σχολίασε σχετικά: «Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προεκλογικά, είχε τάξει τα πάντα στους πάντες. Σήμερα, που έρχεται πλέον να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας, διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, ότι δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Μακάρι να ίσχυαν όσα έλεγαν τότε, εδώ όμως βρισκόμαστε στο σήμερα και στο πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εύχομαι όλη αυτή η διαπραγμάτευση των 100 ημερών να πετύχει και οι «κόκκινες» γραμμές να κρατηθούν, όμως δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

«Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την συμφωνία, αρκεί αυτή να μην εμπεριέχει περικοπές σε μισθούς και κύριες συντάξεις»

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και την Ε.Ε., θα ισοδυναμούσε με καταστροφή! «Θα πρέπει πάση θυσία να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, να μείνουμε στην μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να αρχίσει σιγά – σιγά η ανάκαμψη. Αυτά έλεγα και προεκλογικά, αυτά λέω και τώρα. Ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά είναι διαχειρίσιμα, αν παραμείνουμε στην Ε.Ε. Η έξοδος από αυτή, καθώς υπάρχει η βούληση από κάποιες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για κάτι τέτοιο, θα είναι καταστροφική για την ίδια την χώρα μας. Όπως προκύπτει όμως από τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό σχεδόν 80%, οι πολίτες συντάσσονται στο να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, ναι, με κάποιες «κόκκινες» γραμμές, αλλά όχι αυτά τα ακραία που προεκλογικά έλεγε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, διότι σε διαφορετική περίπτωση η οδός που θα ακολουθήσουμε θα είναι πολύ δύσβατη. Και οι δυο πλευρές πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, αλλά και η αντιπολίτευση να στηρίξει μια συμφωνία με λογικούς όρους. Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την νέα συμφωνία, η οποία δεν θα εμπεριέχει φυσικά επιπλέον μειώσεις σε κύριες συντάξεις και μισθούς. Άρα, η κυβέρνηση έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης για μια έντιμη συμφωνία», υπογράμμισε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...