Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΝΟΔΕ: Ικανοποίηση, αλλά όχι απόλυτη από την προσέλευση των μελών

Ημέρα:

spot_img

Για τη συνέχεια των εσωκομματικών διαδικασιών στη Νέα Δημοκρατία, που θα οδηγήσουν στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 24 Απριλίου, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης.

Αναφερόμενος στην προσέλευση για τον πρώτο κύκλο ανάδειξης των τεσσάρων νέων προέδρων στις Τοπικές Οργανώσεις και των μελών των Δημοτικών Επιτροπών, ο κ. Ευθυμιάδης επισήμανε ότι αυτή ήταν ικανοποιητική, αλλά όχι απόλυτα.

«Δεν είχαμε πολλά εκλογικά τμήματα. Η διασπορά δεν ήταν τέτοια, ώστε να μπορούν τα μέλη μας να μη διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, ώστε να ψηφίσουν. Αυτές ήταν όμως, οι εντολές της κεντρικής διοίκησης. Ψήφισε το 30% των εγγεγραμμένων μελών στις εκλογές της Κυριακής», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

Οι τέσσερις νέοι πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο.

Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία που προέβλεπε την εκλογή των δέκα θεματικών εκπροσώπων και η οποία είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, τελικώς ματαιώνεται, αφού σε κάθε τομέα υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος. Οι δέκα εκπρόσωποι καθίστανται αυτομάτως και μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας και θα πλαισιώνουν το διοικητικό συμβούλιο, που θα αποφασίζει τις δράσεις της στην Π.Ε. Καβάλας. «Όπως έγινε με τους προέδρους στο Παγγαίο και τον Νέστο, οι υποψήφιοι είναι μοναδικοί για κάθε θέση και συνεπώς οι εκλογές δε θα γίνουν. Η εγκύκλιος ορίζει ότι είναι στην ευχέρεια της Νομαρχιακής Επιτροπής να κρίνει αν θα κάνει εκλογές κι εμείς κρίνουμε ότι δε θα γίνουν αυτές οι εκλογές. Το ουσιώδες είναι ότι υπάρχουν αυτοί οι εκπρόσωποι και με πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής από την Κυριακή, ανακηρύχθηκαν ως εκλεγέντες», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Ευθυμιάδης.

Να σημειωθεί ότι για την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καβάλας, πρόεδρος εξελέγη η Μαρίνα Φιλιππίδου, για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Παγγαίου ο Παναγιώτης Επίτροπος, για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέστου ο Φώτης Πασχαλίδης και για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Θάσου ο Θεόδωρος Μανίτσας.

Από 12 έως 14 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη ΝΟ.Δ.Ε.

Επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε ότι από 12 έως 14 Απριλίου θα γίνει η υποβολή υποψηφιοτήτων για τον πρόεδρο στη ΝΟ.Δ.Ε. κι επισήμανε ότι ο κύκλος των εσωκομματικών διεργασιών θα ολοκληρωθεί πλέον, με την εκλογή νέου προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. στις 17 Απριλίου.

«Εκλογές θα γίνουν, εφόσον υπάρξουν παραπάνω από ένας υποψήφιοι. Δε γνωρίζουμε αν και πόσες υποψηφιότητες θα υπάρξουν», δήλωσε ο κ. Ευθυμιάδης.

«Κανένα από τα παράπονα δεν είχε περιεχόμενο…»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες του υποψηφίου στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας, Σάκη Παπουτσή για «εκλογομαγειρέματα» τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την ένσταση που κατέθεσε επί της διαδικασίας, ο Κώστας Ευθυμιάδης, απάντησε: «Για τα παράπονα που διατυπώθηκαν για απουσία παλιών στελεχών από τους χθεσινούς εκλογικούς καταλόγους, παρόλο που είχαν ψηφίσει στις 20 Ιανουαρίου για εκλογή προέδρου στο κόμμα, κανένα από αυτά τα παράπονα δεν είχε περιεχόμενο. Όλοι ήταν εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους. Οι κατάλογοι ήταν ενημερωμένοι. Οι αλλαγές έφεραν εντάσεις και πέρασαν ως καταγγελία, όμως η λέξη είναι υπερβολική, όπως και τα παράπονα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...