Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παράξενη η βιασύνη της Δούρου να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι στα καμένα

Ημέρα:

«Όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε πολύ χαμηλά τους τόνους, σεβόμενοι την καταστροφή και την τραγωδία της απώλειας δεκάδων ανθρώπινων ζωών, χωρίς να κάνουμε λόγο για τις τεράστιες υλικές ζημιές. Όμως αυτό που επιβάλλεται από τα πράγματα τώρα είναι να επιμείνουμε, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα, για να ξέρουμε στο τέλος ποια είναι η εικόνα της καταστροφής», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την εθνική τραγωδία που ζει η χώρα εδώ και μια εβδομάδα. 

«Μια εβδομάδα μετά την καταστροφή, δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για ακριβή αριθμό νεκρών, υπάρχουν αγνοούμενοι και πληροφορούμαστε ότι η περιφερειάρχης Αττικής η κ. Δούρου, θέλει να αρχίσει να κατεδαφίζει τα σπίτια που είναι αυθαίρετα. Μια παράξενη κίνηση, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσοι αγνοούμενοι που πιθανότατα να βρίσκονται στα σπίτια αυτά. Είναι άλλη μια ενέργεια που δείχνει ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης σε αυτήν την καταστροφή, είναι να περιορίσει τον αρνητικό αντίκτυπο και να διαχειριστεί το όλο ζήτημα σε επίπεδο εικόνας», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Όσο περνάνε οι μέρες τόσο γίνεται αντιληπτό ότι το μόνο που απασχόλησε την κυβέρνηση είναι να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω της και να αποδείξει ότι φταίνε κάποιοι άλλοι»

«Σε αυτό οφείλεται και η συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας (23/7) όταν γνωρίζουμε πλέον ότι η κυβέρνηση ήξερε, ότι ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι ήξεραν ότι υπάρχει νεκρός ή νεκροί, αλλά εντούτοις το απέκρυψαν δίνοντας την κακόγουστη θεατρική παράσταση που είδαμε όλοι στα τηλεοπτικά πλάνα της σύσκεψης. Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Ένα τέτοιο συμβάν αξιολογείται και εκ του αποτελέσματος και ως προς τη διαχείρισή του. Όταν έχεις νεκρούς και πολλά σπίτια καμένα, δεν πρόκειται για επιτυχή διαχείριση αλλά για προβληματική. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο γίνεται αντιληπτό ότι το μόνο που απασχόλησε την κυβέρνηση είναι να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω της και να αποδείξει ότι φταίνε κάποιοι άλλοι», σημείωσε ακολούθως ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας.

«Στην πυρκαγιά στο Μάτι «κάηκε» και η κυβέρνηση…»

«Αν δεν τελειώσει αυτή η υπόθεση δεν μπορούμε να έχουμε οριστική εικόνα. Φαίνεται όμως ήδη ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Το ότι δεν δόθηκε από κανέναν καμιά εντολή εκκένωσης είναι άλλο ένα βαρύτατο ως προς τον καταλογισμό της ευθύνης σημείο. Υπάρχουν όμως πολλά τέτοια. Στην πυρκαγιά στο Μάτι «κάηκε» και η κυβέρνηση. Εμείς θα αναδείξουμε αυτή την εντυπωσιακή πραγματικά και άκρως απογοητευτική σπουδή της κυβέρνησης να κάνει επικοινωνιακό χειρισμό σαν να γίνεται να γλιτώσει την αποδοκιμασία και την κατακραυγή που είναι καθολική. Σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή η συζήτηση για μια σύγχρονη και αποτελεσματική δομή πολιτικής προστασίας, καθώς και όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δόμηση σε δάση, αλλά και την συντήρηση των δασών ιδίως στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...