Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ο λαός αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη – πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα…»

Ημέρα:

Για καθαρή και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνει λόγο ο επανεκλεγείς βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε στον «Ενήμερο» για το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει πλέον με αυστηρότητα αντιπολίτευση στην νέα κυβέρνηση, ειδικά σε θέματα φορολογίας, ενώ επισήμανε ότι το κόμμα του χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

«Ο λαός αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη – πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα…»

«Μετά από όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ασφαλώς η καθαρή, αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν αυτό που περίμενα. Βέβαια, η Νέα Δημοκρατία κράτησε τις δυνάμεις τις, αλλά δεν έπεισε ότι αποτελεί ικανοποιητική εναλλακτική για να πάρει ξανά στα χέρια της την διακυβέρνηση της χώρας, παρά το ότι η χώρα δεν κυβερνάται πραγματικά τον τελευταίο καιρό. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ίσως μια δεύτερη – πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, θα δείξει αν είναι και η τελευταία, προκειμένου να εφαρμόσει την συμφωνία που ο ίδιος έφερε, το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Ο λαός δεν διάλεξε μόνο κυβέρνηση την Κυριακή, αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση και έκρινε ότι εκεί πρέπει να τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, ίσως και για το ότι είναι λογική και δεν θα έκανε την αντιπολίτευση που ίσως έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν έχανε τις εκλογές», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα στηρίζουμε τα σωστά, όχι όμως και τα λάθη»

«Στηρίξαμε την συμφωνία για να μείνει όρθια η Ελλάδα, όμως από εδώ και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει και η αντιπολίτευση να αντιπολιτεύεται. Να ελέγχει την κυβέρνηση, να στηρίζει τα σωστά, αλλά όχι τα λάθη. Για παράδειγμα την φορολογία των αγροτών, την οποία ήδη έχουμε κατακρίνει κι έχουμε προτείνει και ισοδύναμα, με τίποτα δεν την βλέπω να στηρίζεται από το κόμμα μας. Όπως και κάθε μέτρο υψηλής φορολόγησης. Αυτό δεν είναι αντιπολιτευτικό γινάτι, αλλά συνεπές με αυτά που κατά καιρούς έχουμε πει. Την ευθύνη να περάσουν αυτά τα μέτρα την εκχωρούμε αποκλειστικά στην κυβερνητική πλειοψηφία, όπως ακριβώς αποφάσισε ο λαός. Οπωσδήποτε θα έρθουν δύσκολες στιγμές, με δύσκολα εφαρμοστικά νομοσχέδια. Θα έρθουν βέβαια και λογαριασμοί στο εκλογικό σώμα, το οποίο προφανώς έχει επίγνωση, όπως και για το ότι στόχος ήταν να γίνουν οι εκλογές πριν έρθουν τα ραβασάκια της εφορίας», δήλωσε στην συνέχεια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Έχουμε τον χρόνο να πάρουμε αποφάσεις με νηφαλιότητα κι όχι εν θερμώ…»

Ερωτηθείς τέλος, σχετικά με το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο κόμμα του, ο βουλευτής Καβάλας απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει την μεγάλη κουβέντα στο εσωτερικό της, όπως έγινε και τον Ιανουάριο. Θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κράτησε το κόμμα όρθιο κι έκανε έναν αξιοπρεπή αγώνα, κατέγραψε μια καλή παρουσία. Ίσως απέφυγε τα χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Όμως το κόμμα μας χρειάζεται ανανέωση από την κορυφή μέχρι το στελεχικό του δυναμικό, με πρόσωπα που παραπέμπουν περισσότερο στην φρέσκια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα και λιγότερο, να το πω έτσι, σε κάτι κουρασμένα παλικάρια. Θα έχουμε τον χρόνο να αναπτύξουμε αυτήν την κουβέντα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας με νηφαλιότητα κι όχι εν θερμώ. Θα έχουμε χρόνο, εκτός κι αν η κυβέρνηση τα κάνει ξανά μούσκεμα πολύ γρήγορα, κάτι που ελπίζω ότι δεν θα γίνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει Ο Έρωτας Δουλειά». Η μεγάλη επιτυχία...

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...