«Η δεύτερη αξιολόγηση άργησε έναν χρόνο. Αυτή η καθυστέρηση έφερε μεγάλο πρόσθετο κόστος και κατέληξε στην ουσία στο 4ο μνημόνιο για την περίοδο 2017-2021. Αυτό δεν ήταν έργο αυτών που κυβέρνησαν σαράντα χρόνια τη χώρα. Είναι έργο αυτών που κυβερνούν τώρα, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, δικό σας δηλαδή.
Δεν ξέρετε, δεν μπορείτε και μάλλον δεν θέλετε -αν κρίνω από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την επένδυση που Ελληνικού, όπου ανακαλύφθηκαν δασικές εκτάσεις εκεί κάπου κοντά στον αεροδιάδρομο- να αξιοποιήσετε τα εργαλεία για την έξοδο από την κρίση, που δεν είναι άλλα από τα κίνητρα της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής οικονομίας, με κανόνες, όχι ασύδοτα.
Όχι, λοιπόν, στα μέτρα καθολικής φτωχοποίησης της κοινωνίας με την πρόσβαση στα επιδόματα φτώχειας ως περίπου εθνική επιδίωξη. Όχι στα αντίμετρα – απάτη, εάν το θελήσει το ΔΝΤ και εφόσον εσείς συνεχίσετε να σωρεύετε βάρη σε αυτούς από τους οποίους στερείτε το δικαίωμα της προκοπής από την εργασία τους.
Καταψηφίζω και με τα δύο χέρια».
Με αυτές τις επισημάνσεις ολοκλήρωσε την ομιλία του, αργά χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου – Μνημονίου Τσίπρα.
Σχετικό Video: http://www.youtube.com/watch?v=RDZspjiHPHU