Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η Νέα Δημοκρατία δεν αναζητά τον αντι – Τσίπρα, αλλά τον δικό της αρχηγό»

Ημέρα:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αναζητά τον αντι – Τσίπρα, αλλά τον δικό της αρχηγό», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τέσσερα είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι στο μυαλό τους. Πρώτον, την διασφάλιση της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, δεύτερον την αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας της, τρίτον την ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και τέταρτον την άσκηση ουσιαστικής, δυνατής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης στην Βουλή.

Οι πολίτες να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα με το βλέμμα κυρίως στην επόμενη ημέρα

Σκιαγραφόντας το προφίλ του κάθε υποψηφίου και επισημαίνοντας το σημείο εκείνο, στο οποίο ο καθένας εκ των τεσσάρων οφείλει να απαντήσει, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι έμπειρος και συμπαθής στην βάση του κόμματος. Μπορεί όμως να εκφράσει την ανανέωση; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συγκροτημένος, ευρωπαϊστής στο προφίλ και ικανός. Μπορεί όμως να πείσει τον κόσμο ότι δεν εκπροσωπεί το σύστημα της οικογενειοκρατίας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μαχητικός και αεικίνητος στην Βουλή και στην επικοινωνία του. Μπορεί όμως να εκφράσει όλο το πολιτικό φάσμα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το κοινωνικό κέντρο κι όχι μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι της; Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι νέος και εκφράζει το ρεύμα που θέλει νέα πρόσωπα, μπορεί όμως αύριο να οργανώσει μια δυνατή και υπεύθυνη αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο, όταν ο ίδιος δεν θα έχει δυνατότητα να είναι σε αυτό μέχρι το 2019; Ας ακούσουμε λοιπόν όλους τους υποψηφίους. Ο καθένας υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει διορθώσει το αδύνατο σημείο του. Έτσι κι αλλιώς αποφασίζει ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα με το βλέμμα κυρίως στην επόμενη ημέρα».

«Μια υποψηφιότητα εκτός κοινοβουλίου είναι θέμα για την Νέα Δημοκρατία…»

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να αποπνέει αέρα ηγέτη και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Για να είμαι εγώ διαβασμένος, ως βουλευτής, πρέπει να συνεννοηθώ στην Βουλή με μια ηγετική ομάδα που αγωνίζεται, αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση και τα ψέματα της που ένα – ένα θα φαίνονται. Όταν δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο θα συνεργαστώ, τότε αυτόματα η δική μου παρουσία είναι ατελής. Επειδή η πολιτική αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα θα γίνει στο κοινοβούλιο σε επίπεδο επιχειρημάτων που θα αξιολογηθούν, μια υποψηφιότητα εκτός κοινοβουλίου είναι θέμα για την Νέα Δημοκρατία. Δεν θέλω να προσωποποιήσω καταστάσεις, σέβομαι ότι ο καθένας έχει την δική του οπτική. Πριν φτάσουμε στα πρόσωπα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις που πρέπει ένα άτομο να εκπληρώνει, προκειμένου να τον επιλέξουμε ως τον καλύτερο για αρχηγό μας. Με αυτήν την λογική θα προτιμούσα να είχε γίνει μια εκτενής συζήτηση ακόμη για την φυσιογνωμία και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος και μετά να πάμε στα πρόσωπα. Αυτή θα ήταν η σωστή σειρά. Φτάσαμε όμως εδώ και πρέπει να αποφύγουμε να γίνει μια διαδικασία με όρους πασαρέλας. Και για να μην γίνει αυτό πρέπει να ακούσουμε πολιτικά επιχειρήματα. Ο κόσμος που ενδιαφέρεται θα πρέπει να ακούσει και να αξιολογήσει τον πολιτικό λόγο και τα σχέδια των υποψηφίων για την επόμενη ημέρα της παράταξης κι έτσι να αποφασίσει. Ο νέος αρχηγός θα έχει την ευκαιρία να ξεμπροστιάσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα ψέματά του κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...