Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η Νέα Δημοκρατία δεν αναζητά τον αντι – Τσίπρα, αλλά τον δικό της αρχηγό»

Ημέρα:

spot_img

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αναζητά τον αντι – Τσίπρα, αλλά τον δικό της αρχηγό», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τέσσερα είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι στο μυαλό τους. Πρώτον, την διασφάλιση της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, δεύτερον την αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας της, τρίτον την ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και τέταρτον την άσκηση ουσιαστικής, δυνατής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης στην Βουλή.

Οι πολίτες να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα με το βλέμμα κυρίως στην επόμενη ημέρα

Σκιαγραφόντας το προφίλ του κάθε υποψηφίου και επισημαίνοντας το σημείο εκείνο, στο οποίο ο καθένας εκ των τεσσάρων οφείλει να απαντήσει, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι έμπειρος και συμπαθής στην βάση του κόμματος. Μπορεί όμως να εκφράσει την ανανέωση; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συγκροτημένος, ευρωπαϊστής στο προφίλ και ικανός. Μπορεί όμως να πείσει τον κόσμο ότι δεν εκπροσωπεί το σύστημα της οικογενειοκρατίας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μαχητικός και αεικίνητος στην Βουλή και στην επικοινωνία του. Μπορεί όμως να εκφράσει όλο το πολιτικό φάσμα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το κοινωνικό κέντρο κι όχι μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι της; Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι νέος και εκφράζει το ρεύμα που θέλει νέα πρόσωπα, μπορεί όμως αύριο να οργανώσει μια δυνατή και υπεύθυνη αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο, όταν ο ίδιος δεν θα έχει δυνατότητα να είναι σε αυτό μέχρι το 2019; Ας ακούσουμε λοιπόν όλους τους υποψηφίους. Ο καθένας υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει διορθώσει το αδύνατο σημείο του. Έτσι κι αλλιώς αποφασίζει ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα με το βλέμμα κυρίως στην επόμενη ημέρα».

«Μια υποψηφιότητα εκτός κοινοβουλίου είναι θέμα για την Νέα Δημοκρατία…»

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να αποπνέει αέρα ηγέτη και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Για να είμαι εγώ διαβασμένος, ως βουλευτής, πρέπει να συνεννοηθώ στην Βουλή με μια ηγετική ομάδα που αγωνίζεται, αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση και τα ψέματα της που ένα – ένα θα φαίνονται. Όταν δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο θα συνεργαστώ, τότε αυτόματα η δική μου παρουσία είναι ατελής. Επειδή η πολιτική αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα θα γίνει στο κοινοβούλιο σε επίπεδο επιχειρημάτων που θα αξιολογηθούν, μια υποψηφιότητα εκτός κοινοβουλίου είναι θέμα για την Νέα Δημοκρατία. Δεν θέλω να προσωποποιήσω καταστάσεις, σέβομαι ότι ο καθένας έχει την δική του οπτική. Πριν φτάσουμε στα πρόσωπα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις που πρέπει ένα άτομο να εκπληρώνει, προκειμένου να τον επιλέξουμε ως τον καλύτερο για αρχηγό μας. Με αυτήν την λογική θα προτιμούσα να είχε γίνει μια εκτενής συζήτηση ακόμη για την φυσιογνωμία και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος και μετά να πάμε στα πρόσωπα. Αυτή θα ήταν η σωστή σειρά. Φτάσαμε όμως εδώ και πρέπει να αποφύγουμε να γίνει μια διαδικασία με όρους πασαρέλας. Και για να μην γίνει αυτό πρέπει να ακούσουμε πολιτικά επιχειρήματα. Ο κόσμος που ενδιαφέρεται θα πρέπει να ακούσει και να αξιολογήσει τον πολιτικό λόγο και τα σχέδια των υποψηφίων για την επόμενη ημέρα της παράταξης κι έτσι να αποφασίσει. Ο νέος αρχηγός θα έχει την ευκαιρία να ξεμπροστιάσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα ψέματά του κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...