Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Νίκος Παναγιωτόπουλος; «Δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω από αυτούς τους ανεκδιήγητους»

Ημέρα:

«Δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω από αυτούς τους ανεκδιήγητους που υποτίθεται ότι έχουν στα χέρια τους το σχεδιασμό και την αντιμετώπιση της κατάστασης. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερώσει κανέναν. Το Σάββατο θα φτάσουν στην Καβάλα κι άλλοι πρόσφυγες και θα ακολουθήσουν νέες «καραβιές» τις επόμενες ημέρες και κανείς δεν ξέρει σε κεντρικό επίπεδο τίποτα απολύτως, για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, ψάχνει να βρει κάποιον να του πει τι σχέδιο υπάρχει, αλλά αυτό δεν καθίσταται εφικτό. «Ο δήμος και η περιφέρεια πασχίζουν όσον μπορούν, αλλά αν δεν υπάρχει κεντρικό σχέδιο ή οδηγία, δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Δυστυχώς υπάρχει μια κατάσταση αναρχίας στη χώρα. Καμιά πρόβλεψη για μια οργανωμένη υποδοχή και φιλοξενία τους σε συγκεκριμένους χώρους», σημείωσε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Εθνική περιπέτεια αν κλείσουν εντελώς τα σύνορα …»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι θα ζητήσει να μάθει αν έχει γίνει καταγραφή μεγάλων χώρων στην περιοχή μας, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν, έστω και προσωρινά, αυτοί οι άνθρωποι. «Ο μεγάλος φόβος μου είναι ότι σε λίγες ημέρες θα κλείσουν τα σύνορα εντελώς κι αυτό που θα έπρεπε να είναι μια φιλοξενία λίγων ημερών, θα μετατραπεί σε επ’ αόριστο φιλοξενία και στο μεταξύ θα έρχονται κι άλλοι. Αυτό θα είναι εθνική περιπέτεια! Όταν εμείς τα λέγαμε κι είχε πιάσει φωτιά το δάσος, κάποιοι περιέλουζαν το σπίτι με βενζίνη και στην πυροσβεστική προσέλαβαν παπατζήδες, όχι πυροσβέστες. Αυτά να μη τα ξεχνάμε. Τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες. Αυτό που κάνουμε, δυστυχώς, είναι να καταγράφουμε την εικόνα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σηκώσουμε ένα τηλέφωνο και να δώσουμε κάποιες εντολές. Αν το είχαμε ξέραμε τι θα κάναμε. Το βασικό είναι να υπάρξει κάποιος να σηκώνει τα τηλέφωνα όταν τον παίρνουν τοπικοί φορείς που έχουν υπερβάλει εαυτούς για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση, χωρίς να έχουν κάποιο σχέδιο ή οδηγία από κάποιον. Ζητάμε από αυτούς που είναι στις καρέκλες να κυβερνήσουν. Αλλά θα πει κανείς δεν μπορούσαν να το κάνουν στα εύκολα θα το κάνουν τώρα στα δύσκολα; Ο Θεός να φυλάξει να μη συμβεί κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Απ’ ό,τι φαίνεται οι κυβερνώντες δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού για το μεταναστευτικό, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος είπε ότι έρχονται δύσκολες ώρες για τη χώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε: «Εγώ θέλω κάποιον να βάλει ανθρώπους στο τραπέζι, να δει το εναλλακτικό σχέδιο, να αναθέσει ρόλους και να τους ζητήσει να το εκτελέσουν. Όχι να μου λέει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο υπουργός πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Όχι να το προκαλεί και μετά να οικτίρει τον εαυτό του για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αυτά είναι τα βασικά, όταν θέλεις να κυβερνήσεις μια χώρα. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά».

Για το αν πιστεύει ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ θα συμβάλει στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ο βουλευτής Καβάλας είπε: «Το ΝΑΤΟ έστειλε σκάφη τύπου φρεγάτα. Αυτά τα πλοία δεν μπορούν να σταματήσουν ή να αναχαιτίσουν φουσκωτά και καρυδότσουφλα που περνάνε από τις διάφορες «τρύπες» ανάμεσα στα νησιά. Είναι μια παρουσία στρατιωτικής δύναμης, όχι ακτοφυλακής».

«Τα πράγματα δεν είναι αστεία…»

Τέλος, σχετικά με τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και για το αν διακρίνει κάποια σημάδια αυτοκριτικής εκ μέρους της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Ήρθε ο πρωθυπουργός στη Βουλή να μας ενημερώσει για το προσφυγικό κι αφού ζήτησε πρώτα τη γνωστή εθνική συναίνεση για να επικυρώσουμε τις ενέργειές του, άρχισε να βρίζει και να επικαλείται σκάνδαλα με ένα λόγο άκρως διχαστικό και καθόλου συνεπή προς τη συναίνεση που ζητά από το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό για το προσφυγικό. Έτσι δεν γίνεται. Με συμπεριφορές διχασμένης προσωπικότητας, υπό το κράτος πανικού, δεν βγαίνει αυτή η ιστορία. Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Ένα τεράστιο πρόβλημα έχει χτυπήσει κατά μέτωπο τη χώρα μας. Έπρεπε να είμασταν έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, να έχουμε χτίσει τις συμμαχίες, αντί αυτού η χώρα είναι ανίκανη λόγω ηγεσίας και απομονωμένη λόγω επιλογών της ηγεσίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η Ευρώπη δεν συμπεριφέρεται σωστά σ’ αυτό, αλλά είναι ένα άλλο πάτημα για να απομονωθεί η χώρα, αφού δεν έκανε αυτά που έπρεπε. Δεν κάνουν αυτοκριτική. Η κυβέρνηση έκανε τη χώρα πόλο έλξης μεταναστών με τη συμπεριφορά που επέδειξε τον Ιανουάριο του 2015. Τώρα πια σημασία έχει πώς να τους υποδεχθείς και να τους κατανείμεις οργανωμένα, ώστε να προωθηθούν χωρίς διαλυτικές συνέπειες για τη χώρα. Το «τσουνάμι» ήρθε και πρέπει όλοι να το αντιμετωπίσουμε. Εμείς τα είχαμε πει και θ’ ανεβάσω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό που έλεγα πέρυσι τον Ιανουάριο περί λύκων που καραδοκούν εκεί έξω και περιμένουν μια χώρα απομονωμένη κι ευάλωτη. Δυστυχώς, πολλοί λίγοι άκουγαν πέρυσι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...