Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μπάμπης Δράκος: Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά η ακρίβεια

Ημέρα:

Στην ενίσχυση των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που μαστίζονται από την ακρίβεια, θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, λαμβάνοντας στοχευμένα μέτρα, υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος.

«Πράγματι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα τα υπόλοιπα έπονται των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την ακρίβεια. Ακούω πολλές φορές για το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος και τι κάνει η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τι τον ενδιαφέρει τον πολίτη ποιος θα είναι δήμαρχος; Ο κόσμος ασχολείται με το ότι παίρνει 650 ευρώ μισθό, του ήρθε 400 ευρώ η Δ.Ε.Η. συν όλα τα άλλα και του έμειναν τα 100 ευρώ για να ζήσει. Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Προς τα εκεί πρέπει να στοχεύσει η κυβέρνηση, στα μεσαία και λαϊκά στρώματα και οποιεσδήποτε κινήσεις κάνει πρέπει να είναι στοχευμένες, ώστε η οποιαδήποτε ενίσχυση ή επιδότηση να πιάνει τόπο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος.

«Είμαι ικανοποιημένος από όσα κάνει η κυβέρνηση, αλλά μένει να γίνουν κι άλλα πολλά, όμως πρέπει να κρατήσει και δημοσιονομική ισορροπία για να μη φτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν 10 χρόνια…»

 Για το αν θεωρεί ικανοποιητικά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, αλλά και για το αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης, ο Μπάμπης Δράκος σημείωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από όσα κάνει η κυβέρνηση, αλλά μένει να γίνουν κι άλλα πολλά. Μέχρι στιγμής μη ξεχνάμε ότι μόνο για την ακρίβεια έχει δώσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε και τα 45, φτάνουμε στα 50 δισ. ευρώ, το 25% του προϋπολογισμού μας. Μιλάμε για τεράστια νούμερα. Η κυβέρνηση δεν βλέπει μόνο αυτό που βλέπουμε εμείς, δηλαδή να λέει «να δώσω», αλλά πρέπει να κρατήσει δημοσιονομική ισορροπία για να μη φτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν 10 χρόνια. Βλέπουν την κατάσταση, ξέρουν τι συμβαίνει και προσπαθούν. Το βλέπουμε όλοι ότι προσπαθούν. Αυτό το κύμα ακρίβειας δεν είναι το πρόβλημα που είχαμε με την πανδημία. Από την πανδημία επλήγησαν ο τουρισμός, η εστίαση, οι μεταφορές και η διασκέδαση. Τώρα η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πιάνει όλους τους κλάδους, όλη την οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση πρέπει να τα δει αυτά τα πράγματα και να στοχεύσει όπως πρέπει, κρατώντας όμως τη δημοσιονομική ισορροπία».

«Οπωσδήποτε η κατάσταση αυτή έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, λίγο ή πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι λίγο, τόσο όσο να μην επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα την πορεία της χώρας…»

 Σε ερώτηση για το αν η ακρίβεια θα έχει επιπτώσεις για τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας απάντησε: «Οι πολίτες ξέρουν, αντιλαμβάνονται και συγκρίνουν πριν αποφασίσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση βλέπουν πως ό,τι μπορούσε να δώσει η κυβέρνηση το έδωσε και προσπαθεί συνεχώς για την επίλυση των προβλημάτων. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε ακούσει εναλλακτική πρόταση ούτε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τι κάνουν όμως; Πλειοδοτούν στα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Με αυτήν την πολιτική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξαναδούν.  Πρέπει να κάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας, η οποία όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ορατή. Οπωσδήποτε όμως η κατάσταση αυτή έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, λίγο ή πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι λίγο, τόσο όσο να μην επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα την πορεία της χώρας και προς τα εκεί πρέπει να το σκεφτούμε όλοι οι Έλληνες».

«Μη τις ζητάει πολύ πολύ τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, γιατί μπορεί το αίτημα του αυτό να γίνει δεκτό. Αν γίνει αυτό, θα πάθει πανωλεθρία…»

 Κληθείς να σχολιάσει το διαρκές αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας τόνισε: «Μη τις ζητάει πολύ πολύ τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, γιατί μπορεί το αίτημα του αυτό να γίνει δεκτό. Αν γίνει αυτό, θα πάθει πανωλεθρία. Ας δούμε όμως την αλήθεια. Με ποια πρόταση εξουσίας θα πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας; Έχει πει κάτι συγκεκριμένο; Δεν θέλω να θυμίζω τι έλεγε παλιότερα για το ότι θα καταργούσε τα πάντα με έναν νόμο κι ένα άρθρο ή ότι θα αύξανε τον κατώτατο μισθό, ενώ ήταν αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ κι άλλα πολλά. Δεν διαχειρίζεται κάτι αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας, όποτε μπορεί να «μοιράζει» ό,τι θέλει. Το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» το έχουμε ακούσει ξανά».

«Επίκαιρη η εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, που έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών, ενώ παράλληλα δείχνει το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες»

 Τέλος, μιλώντας για την πραγματοποίηση της αναβληθείσας εκδήλωσης της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας και των ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας, Θάσου, Νέστου και Παγγαίου της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Η ενεργειακή κρίση και η άμυνα της χώρας», που θα γίνει στο ξενοδοχείο «LUCY» την Κυριακή 10 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Δράκος επισήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ επίκαιρη εκδήλωση, που έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών, ενώ παράλληλα δείχνει το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...