Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μπάμπης Δράκος: Πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας

Ημέρα:

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα παγιωμένο πολιτικό σκηνικό και σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει κάτι. Πιστοποιούν την πολιτική υπεροχή του κόμματος μας, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το ότι όλο αυτό το διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μιλούν για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις τους διαψεύδουν».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, ο οποίος τόνισε ότι στις δημοσκοπήσεις φαίνεται μια μικρή και λογική φθορά της κυβέρνησης, όπως έγινε άλλωστε και πέρυσι μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, ενώ συμπλήρωσε ότι τα «κέρδη» για ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι οριακά.

«Η υπεροχή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έναντι των πολιτικών αντιπάλων είναι ξεκάθαρη και σαφής – Έχουμε αποδείξει από την ίδρυση μας ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και του σεβασμού της νομιμότητας…»

 «Η κυβέρνηση διανύει τον τέταρτο χρόνο της και έχει διαχειριστεί μείζονες κρίσεις, που δεν οφείλονται σε εσωτερικούς παράγοντες αλλά σε εξωγενείς. Η υπεροχή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έναντι των πολιτικών αντιπάλων είναι ξεκάθαρη και σαφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι διαβάζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μια εκ των τελευταίων δημοσκοπήσεων, το 40% των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε θετική ή μάλλον θετική άποψη για την κυβέρνηση, ενώ για την αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε μόλις το 18%. Όσον αφορά τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για το θέμα των παρακολουθήσεων και τα όσα ειπώθηκαν τις επόμενες ημέρες, είναι σε πλήρη και ευθεία γραμμή με αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Δηλαδή πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είμαστε υπέρ αυτής και δεν μπορούσαμε να μην είμαστε. Έχουμε αποδείξει από την ίδρυση μας ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και του σεβασμού της νομιμότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Δράκος.

«Στην περιοχή μας την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί κλιμάκιο από την Αθήνα με επικεφαλής τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη…»

 Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή μας ενόψει της Δ.Ε.Θ.

«Πράγματι αυτήν την περίοδο και πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. εκατοντάδες στελέχη μας και πολλά κλιμάκια οργώνουν τη Μακεδονία και τη Θράκη με κεντρικό σύνθημα τη λέξη «ακούω». Καταγράφουν τα προβλήματα και ακούνε τις τοπικές κοινωνίες. Εν συνεχεία όλα μεταφέρονται στην Αθήνα, ώστε ο πρωθυπουργός να δώσει όσο το δυνατό περισσότερες λύσεις. Στην περιοχή μας την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί κλιμάκιο από την Αθήνα με επικεφαλής τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη και την υφυπουργό τουρισμού, την κ. Ζαχαράκη με τους αντίστοιχους γραμματείς των υπουργείων, ώστε να κάνουμε μια περιοδεία στην Π.Ε. Καβάλας, Θάσο, Παγγαίο, Νέστο και Καβάλα, να καταγράψουμε πράγματα και να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε σχετικά ο κ. Δράκος.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι η επίσπευση όσο το δυνατό γρηγορότερα της σιδηροδρομικής γραμμής, ο αυτοκινητόδρομος Ε61, η αποθήκη αερίου Κ2 και το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η χαλαζική προστασία από αέρος για την προστασία των αγροτών της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...