Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

«Μαύρη» χρονιά προβλέπεται το 2017 για τους συνταξιούχους

Ημέρα:

Τρισχειρότερο από το 2016 «βλέπει» το 2017 για τους συνταξιούχους, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» κι αναφερόμενος αρχικά στο βοήθημα που πρόσφατα έλαβαν οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση, τόνισε: «Αυτό ήταν κοροϊδία και ντροπή, δεν έχει καμιά σχέση με την 13η σύνταξη που επικαλούνταν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αφού ρήμαξαν τους συνταξιούχους φτάσανε στο σημείο να τους δώσουν ένα φιλοδώρημα. Είναι στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, για να τους ξεγελάσουν ότι δήθεν κάτι έκαναν».

Στα 380 ευρώ η κατώτερη σύνταξη – Οργάνωση στα σωματεία για την αντιμετώπιση της λαίλαπας που έρχεται…

«Δυστυχώς το 2016, παρόλο που ήταν τόσο έντονο με τις περικοπές, αυτό που έρχεται από την 1η Ιανουαρίου θα είναι τρισχειρότερο, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή ο «νόμος Κατρούγκαλου», κάτι που σημαίνει ότι η κατώτερη σύνταξη από 484 θα φτάσει στα 380 ευρώ. Αυτό που επικαλούνταν, την προσωπική διαφορά που έχουν οι παλιοί συνταξιούχοι με τους νέους, δεν θα κρατήσει πολύ, όταν μπει σ’ εφαρμογή ο αυτόματος «κόφτης», αφού τα ταμεία δεν θα έχουν χρήματα. Αυτή είναι η τακτική που ακολούθησαν τόσα χρόνια και τη συνεχίζουν. Δεν πρέπει να περιμένει κανείς τίποτα. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να οργανωθεί καλά στα σωματεία του για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που έρχεται», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Ακόμη να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το επίδομα για το οποίο ζητείται έντοκη επιστροφή από τους συνταξιούχους που το έλαβαν!

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας αναφέρθηκε και στο χρονίζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνταξιούχοι, από τους οποίους ζητούνται πίσω χρήματα και μάλιστα έντοκα για ένα επίδομα που είχαν λάβει παλιότερα.

«Μέσα στο μήνα θα οργανώσουμε σύσκεψη για να ενημερώσουμε τους συνταξιούχους που είχαν πάρει αυτό το επίδομα παλαιότερα και τους έρχεται τώρα το «ραβασάκι» για να επιστρέψουν τα χρήματα με 5% τόκο! Με την περικοπή του Ε.Κ.Α.Σ., καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε κι αυτά τα «νταβατζηλίκια» για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι συνταξιούχοι. Παιδευόμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα με το θέμα και δεν μπορούμε να βρούμε άκρη. Παρόλο που στείλαμε σε όλους τους τοπικούς βουλευτές ενημέρωση για το ζήτημα, δεν βγαίνουν ούτε να μας απαντήσουν. Απαξιούν και αποφεύγουν συστηματικά το διάλογο», σημείωσε σχετικά ο Πέτρος Ταχματζίδης, ο οποίος ανέφερε καταληκτικά ότι οι συνταξιούχοι «προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες. Θα δούμε τι απόφαση θα πάρει κεντρικά η συντονιστική επιτροπή αγώνα. Είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να παλέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διαμαρτύρεται για την μείωση των πτήσεων προς Αθήνα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...