Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λευτέρης Αυγενάκης: « Η Ν. Δ. θα αναλάβει σύντομα το τιμόνι της χώρας»

Ημέρα:

”Η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει στροφές, ετοιμάζεται, ενεργοποιεί τον μηχανισμό της, ανανεώνεται και με μια διεύρυνση που ξεκίνησε από την ίδια την βάση, τον κορμό, αναζητά τα χρήσιμα κύτταρα του τόπου μας”, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής από την Καβάλα ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Στο πλαίσιο πανελλαδικής περιοδείας του ενόψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία δεκάδων τοπικών στελεχών του κόμματος.

”Όπως δείχνουν τα πράγματα θα έρθει σύντομα στο τιμόνι της χώρας”

”Βρίσκομαι στην Καβάλα στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συσκέψεων των στελεχών της παράταξής μας, έχοντας μπει στην τελική ευθεία λίγο πριν το συνέδριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 22 με 24 Απριλίου στην Αθήνα. Έχουμε έτσι σειρά συναντήσεων με τα στελέχη μας, με τα οποία συζητάμε για την πολιτική επικαιρότητα και όλα τα προσυνεδριακά που προηγούνται μέχρι την κορύφωση της διαδικασίας που είναι το εθνικό μας συνέδριο. Ένα συνέδριο που επιθυμούμε με τον πρόεδρο του κόμματος μας να είναι ένα συνέδριο –  σταθμός, μια οργανωτική μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας που θα την πάει ακόμα πιο μπροστά και όπως δείχνουν τα πράγματα θα έρθει σύντομα και στο τιμόνι της χώρας”, δήλωσε χαρακτηριστικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Αυγενάκης.

Αδύναμη η κυβέρνηση – Κύρια η ευθύνη της για το προσφυγικό

”Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, τα σενάρια προχωρούν με πιο γρήγορο ρυθμό απ’ ό,τι περιμέναμε και η κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη, ανίκανη να διαχειριστεί όλα αυτά που με δική της ευθύνη δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως το προσφυγικό που είναι ζήτημα με ευθύνη των ευρωπαίων ηγετών, κυρίαρχα όμως με την ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Των πολιτικών που ευαγγελιζόταν το άνοιγμα των συνόρων, όταν έλεγαν πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα, κάνοντας δεκάδες δηλώσεις που ήταν προσκλητήριο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα και αποθηκεύονται σε μια τραγική κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση”, συμπλήρωσε σχετικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

”Η κατάσταση έχει ξεφύγει…”

”Δεν αναζητούμε στη Ν.Δ. μονάχα την ενεργοποίηση αυτών που είχαν μέχρι χθες αξιώματα, αλλά πέραν αυτών τους παραγωγικούς ανθρώπους, τους πετυχημένους, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αυτή την ώρα αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Δυστυχώς το κεντρικό κράτος είναι εξαφανισμένο και έχει τον ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή και αν κάποιος κάνει κριτική, μόνιμα έχουμε το σενάριο του συνωμότη και ότι όλοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και συντονισμός του κεντρικού κράτους και όλα τα βάρη έχουν πέσει στις πλάτες των αυτοδιοικήσεων. Και κάπου εδώ ερχόμαστε στις Μ.Κ.Ο. που έχουν πάρει στην ουσία ένα ρόλο ανεξέλεγκτο, χωρίς να υπάρχει έλεγχος, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι τι και χωρίς να ξέρουμε αν όλες αυτές οι οργανώσεις που έχουν φτάσει στα νησιά μας, με σκοπό να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, προσφέρουν έργο και συνεπικουρούν σ αυτή την προσπάθεια. Δεν το γνωρίζουμε. Ούτε αυτό είχε την σωφροσύνη η ελληνική κυβέρνηση να κάνει. Να ξέρει δηλαδή ποιοι δραστηριοποιούνται στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου προβλήματος που έχει δυο διαστάσεις. Ζήτημα εθνικής ασφάλειας και μια ανθρωπιστική διάσταση που μας κρατά σε εγρήγορση”, κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Λευτέρης Αυγενάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...