Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ε.Ε. για 10.000 Ευρωπαίους συνοριοφύλακες

Ημέρα:

Η αυστηρή φύλαξη των συνόρων σε συνεργασία με την Ευρώπη αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το προσφυγικό πρόβλημα, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ξάνθη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συντάκτη της εφημερίδας «Ενήμερος» και του kavalawebnews.gr, Δημήτρη Τσιπιζίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηρίζει «την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποκτήσουμε  το συντομότερο δυνατόν 10.000 Ευρωπαίους συνοριοφύλακες», ενώ χαρακτήρισε «χαστούκι στην εικόνα μιας Κυβέρνησης η οποία έχει δήθεν αριστερές ευαισθησίες» την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το πώς  η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή Κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ έχει ως ακολούθως:

Κοιτάξτε, πριν από λίγες μέρες ήμουν στη Ρόδο, ήμουν στη Μυτιλήνη, μίλησα εκτενώς για το προσφυγικό και την απόλυτη αποτυχία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει μια ουσιαστική πολιτική για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Πρώτος πυλώνας: Αυστηρή φύλαξη των συνόρων σε συνεργασία με την Ευρώπη. Λέμε ξεκάθαρα, η χώρα έχει σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται.  Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει στην προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Γι’ αυτό και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποκτήσουμε  το συντομότερο δυνατόν 10.000 Ευρωπαίους συνοριοφύλακες οι οποίοι θα υποστηρίξουν στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, διαφορετική αντιμετώπιση προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Αυτή τη στιγμή, επειδή οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου διαρκούν χρόνια γιατί η Κυβέρνηση για ιδεοληπτικούς λόγους δεν τις έχει απλοποιήσει, τελεσιδικούν με πολύ αργό ρυθμό. Το αποτέλεσμα είναι ότι διαρκώς ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, δεν ξέρουμε αν είναι πρόσφυγες ή αν είναι μετανάστες, να αυξάνεται.  15.000 άνθρωποι φύγαν από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τον περασμένο χρόνο.  Ο αριθμός στα νησιά παρέμεινε σταθερός.  Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας αυξάνεται. Άρα αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας και αντί να έχουμε αποσυμφόρηση των νησιών -γιατί εκεί έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα- προς την ηπειρωτική Ελλάδα, να έχουμε αποσυμφόρηση των νησιών προς την Τουρκία όπως ορίζει η συμφωνία.

Και τρίτον, καλύτερη και πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων, ώστε να μην αντικρίζουμε, κυρίως στα νησιά ή όπου έχουμε χώρους υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες οι οποίες ντροπιάζουν τη χώρα, προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και είναι στην ουσία ένα χαστούκι στην εικόνα μιας Κυβέρνησης η οποία έχει δήθεν αριστερές ευαισθησίες. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πάει ποτέ στη Μόρια εξ όσων γνωρίζω να δει την κατάσταση o ίδιος. Να δει τα λύματα τα οποία είδα εγώ μέσα από τη Μόρια να χύνονται στον δρόμο επειδή κανείς δεν έχει προνοήσει να συνδέσει τη Μόρια με τον βιολογικό καθαρισμό. Τρία χρόνια τώρα, περιμένουν οι άνθρωποι να γίνουν τα αυτονόητα. Κακοδιαχείριση, διασπάθιση πόρων, υποψίες διαφθοράς, αυτό είναι το αποτύπωμα της δήθεν αριστερής Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με μπόλικη ιδεοληψία περί μη ύπαρξης συνόρων στη θάλασσα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα τα οποία βιώνουμε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...