Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Κώστας Μορφίδης: Το ατύχημα δεν συμφέρει καμιά από τις δυο πλευρές

Ημέρα:

Την εκτίμηση, ότι εντός των επόμενων ημερών θα κλείσει η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας, έκανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης.

«Προσπαθούν οι εταίροι μας, να μας στραγγαλίσουν οικονομικά, για να αποδεχθούμε τους δικούς τους όρους. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι αυτά που προεκλογικά είπαμε στον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να τα πάρουμε πίσω και τις δεσμεύσεις με τις οποίες κερδίσαμε τις εκλογές στις 25 Γενάρη θα τις τηρήσουμε σταθερά. Παραμένουμε στις «κόκκινες» γραμμές και στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει για την συμφωνία. Πιστεύουμε ότι οι εταίροι θα σεβαστούν, πρώτα από όλα το αποτέλεσμα των εκλογών και αναλογιστούν τις ευθύνες τους στην περίπτωση της αποτυχίας. Η κατάσταση δείχνει ότι θα έχουμε μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες, η οποία ελπίζουμε ότι θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, που έχει υποφέρει τόσο, ώστε σταδιακά από το καλοκαίρι και μετά να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της χώρας, μιας και η ύφεση έχει ρημάξει τα πάντα», επισήμανε σχετικά ο κ. Μορφίδης.

Το ατύχημα δεν συμφέρει καμιά από τις δυο πλευρές

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι δεν «βλέπει» στον ορίζοντα πιθανότητα ατυχήματος, καθώς στην περίπτωση αυτή, εκτός της Ελλάδας, μεγάλο θα ήταν το πλήγμα και για την άλλη πλευρά.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση ατυχήματος, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι πέρα από το κόστος που θα πληρώσουμε εμείς ως χώρα, θα πληρώσουν και οι εταίροι πολύ μεγαλύτερο. Μένει να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι οποιοδήποτε ατύχημα στις συνομιλίες θα είναι αυτοί που πρώτοι θα το πληρώσουν. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα. Δεν περιμέναμε σε καμιά περίπτωση να μας στρώσουν κόκκινα χαλιά. Ξέραμε ότι θα είναι απέναντί μας, αλλά στο τέλος αυτό που θα έρθει ως συμφωνία θα είναι πραγματικά προς όφελος της προσπάθειας για την ανάπτυξη της χώρας.

Πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται,για να μπορέσει να ανασάνει η χώρα μας, γιατί το έχει ανάγκη», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας...

Τρία παραθέματα για τον κ. Κασσελάκη

Παραθέτει ο Γιάννης Μόνιος Το πρώτο είναι από τον «Λαμπριάτικο...

Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση ΙΧ...

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...