Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Μορφίδης: Ισορροπημένος χωρίς μέτρα λιτότητας ο προϋπολογισμός

Ημέρα:

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία στιγματίστηκε από την πολιτική σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης (18/12), ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019.

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν 154 βουλευτές, αφού πέραν των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπέρ ψήφισε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ενώ 143 ήταν οι αρνητικές ψήφοι. Εντάσεις, υψηλοί τόνοι και διαπληκτισμοί συνέθεσαν για μία ακόμη φορά ένα εκρηκτικό σκηνικό, στο οποίο κυριάρχησαν τα εθνικά θέματα και η κατάσταση στην οικονομία. Από τη συζήτηση δεν έλειψε η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τους Αλέξη Τσίπρα και  Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.

«Μετά από μια περίοδο σκληρής λιτότητας, πάμε σε έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό …»

«Το σημαντικό είναι ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά τα μνημόνια. Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν φέρνει νέα μέτρα, δεν έχει περικοπές κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Μετά από μια περίοδο οκτώ χρόνων σκληρής λιτότητας, πάμε σε έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό, ο οποίος μπορεί να είναι η βάση μιας άλλης πορείας για τη χώρα, την ανάπτυξη της οικονομίας και του ξεπεράσματος, όλων αυτών των μέτρων που έφεραν πόνο και δυστυχία στο μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας. Από εδώ και πέρα νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα και η ευκαιρία για μια διαφορετική πολιτική», ανέφερε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης.

«Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για μια κακή κυβέρνηση, η οποία λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, πέφτει στο κενό …»

«Όσον αφορά την ένταση που νομίζω δημιουργήθηκε, τεχνητά μάλλον από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, φανερώνει έναν εκνευρισμό από τον κ. Μητσοτάκη, γιατί όλα αυτά τα οποία προέβλεψαν σαν μάντεις το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή ότι θα εφαρμοστεί ο «κόφτης», ότι θα περικοπούν οι συντάξεις, ότι θα συμβούν στη χώρα λιμοί και καταποντισμοί, επειδή μόνο και μόνο κυβέρνηση είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη. Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για μια κακή κυβέρνηση, η οποία λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, πέφτει στο κενό. Η κυβέρνηση αυτά που είπε τα κάνει πράξη. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και κυρίως τα όσα εξήγγειλε από τη Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός, τα οποία έχουν ήδη νομοθετηθεί πριν από τον προϋπολογισμό, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο ελληνικό κράτος», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Κώστας Μορφίδης.

«Για εμάς είναι μια ευκαιρία να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική»

«Έχουμε πλέον προϋπολογισμούς που εκτελούνται, έχουμε πλεονάσματα κι αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό μετά από τόσα χρόνια. Άρα, το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταρρεύσει και ο εκνευρισμός που φανερώνεται είναι προφανώς εξ αυτού. Για εμάς είναι μια ευκαιρία να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική, αυτή που θέλουμε για τη χώρα, που είναι εκτός προγραμμάτων λιτότητας κι έτσι θα πορευτούμε την επόμενη χρονιά με εργαλείο βέβαια αυτόν τον προϋπολογισμό και το ότι η χώρα μπορεί μόνη της από εδώ και πέρα να εφαρμόσει οικονομική πολιτική, κάτι που δεν ήταν δεδομένο τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε καταληκτικά ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...