Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κώστας Μορφίδης: «Διαχειρίσιμη η προσφυγική ροή στην περιοχή μας…»

Ημέρα:

spot_img

Εξομάλυνση, όσον αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό στην περιοχή μας, «βλέπει» τις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης.

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», η προσφυγική ροή στην περιοχή μας, είναι πλέον διαχειρίσιμη με τον τρόπο που γίνεται, καθώς στην συνάντηση που είχαν στη Θάσο με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τους ενημέρωσε ότι έχουν ήδη ετοιμαστεί τα κέντρα μετεγκατάστασης στο Κιλκίς, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Μορφίδη σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες δεν θα χρειάζεται να γίνεται η φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή μας.

Έτοιμη μέχρι το Σάββατο να δεχτεί πρόσφυγες και η γειτονική Δράμα

«Πάμε σε μια εξομάλυνση της κατάστασης, με δεδομένο ότι και οι ροές των προσφύγων από την Τουρκία έχουν μειωθεί σημαντικά. Πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτήν την κρίση πολύ καλύτερα. Και η Δράμα θα είναι έτοιμη μέχρι το Σάββατο, όπως μας ενημέρωσαν, να φιλοξενήσει πρόσφυγες, αν χρειαστεί, ώστε να υπάρξει ανακούφιση για την περιοχή μας που σήκωσε μεγάλο βάρος τις τελευταίες ημέρες. Θεωρώ ότι θα εκτονωθεί το πρόβλημα, αν και αναμένουμε τη σύνοδο κορυφής της 6ης Μαρτίου, όπου εκεί θα δούμε ποιο θα είναι τελικά το μέλλον της υπόθεσης του προσφυγικού», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Κώστας Μορφίδης.

«Είναι δικαιολογημένες βεβαίως και οι αντιδράσεις εκ μέρους των δημάρχων…»

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις δημάρχων της περιφέρειας, που έκαναν λόγο για παντελή έλλειψη παρουσίας της κρατικής μηχανής στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, κάτι που εκφράστηκε και στην διευρυμένη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Τρίτη, ο τοπικός βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Σίγουρα υπήρξε αιφνιδιασμός, γιατί τα σύνορα έκλεισαν μέσα σε μια μέρα. Δεν ήταν κάτι που μπορούσε κανένας να το προβλέψει ή να το περιμένει, με τη συμπεριφορά ορισμένων κρατών, όπως η Αυστρία και οι κάτω από αυτήν. Δημιουργήθηκε τεράστιο ζήτημα μέσα σε μια νύχτα. Δεν μπορούσε κανένας να είναι έτοιμος, δεδομένου ότι όποιος σχεδιασμός έγινε προσπάθεια να υπάρξει το προηγούμενο διάστημα, έβρισκε αρνήσεις από τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση, στο να αναλάβουν δηλαδή αυτό το φορτίο. Είναι δικαιολογημένες βεβαίως και οι αντιδράσεις εκ μέρους των δημάρχων. Αλλά ευτυχώς η ψυχή του Έλληνα και η έννοια της φιλοξενίας αποδείχθηκαν δυνατά στοιχεία. Δείξαμε το δρόμο και στις υπόλοιπες χώρες για το πώς πρέπει να χειρίζονται το ζήτημα. Τόσο οι δήμοι όσο και οι τοπικές κοινωνίες βοήθησαν και έσωσαν τη φήμη της χώρας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...