Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2025
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότερα

    Κώστας Αντωνιάδης: Ανίκανη η κυβέρνηση να απορροφήσει το «πακέτο Γιουνκέρ»

    Ημέρα:

    spot_img

    Για ανικανότητα στην απορρόφηση κονδυλίων από το περίφημο «πακέτο «Γιουνκέρ» κατηγορεί την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης.

    Όπως υπογράμμισε με σύντομη δήλωσή του στον «Ενήμερο», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δυστυχώς μέχρι και σήμερα η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από το «πακέτο Γιουνκέρ».

    Ξεχωριστό και διαφορετικό από το Ε.Σ.Π.Α. το «πακέτο Γιουνκέρ»

     «Πρέπει να πούμε ότι το «πακέτο Γιουνκέρ» είναι μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό από το Ε.Σ.Π.Α. που έχει σαν στόχο να τονώσει την επιχειρηματικότητα και την οικονομία των χωρών της Ε.Ε. Αφορά επενδύσεις ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, για έργα που έχουν να κάνουν με την καινοτομία, την έρευνα και τις υποδομές, με την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ.

    «Κανένα έργο δεν έχει εγκριθεί για την Ελλάδα…»

    «Κι ενώ μέχρι σήμερα 200 και πλέον έργα από 22 ευρωπαϊκές χώρες έχουν εγκριθεί, ποσό περίπου 75 δισεκατομμυρίων ευρώ, εντούτοις κανένα έργο δεν έχει εγκριθεί για την Ελλάδα. Σε μια περίοδο μάλιστα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και φυσικά έχουμε και μεγάλη ανεργία. Αυτό δείχνει την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ.», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Κώστας Αντωνιάδης.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Δολοφονίες σε Μάτι και Τέμπη – Μια σύγκριση

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Αν συγκρίνει κανείς το φονικό των...

    Οι χειμερινές εκπτώσεις καταγράφουν χαμηλές «πτήσεις»

    «Οι χειμερινές εκπτώσεις καταγράφουν χαμηλές πτήσεις. Την Τετάρτη (12/2)...

    Παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου στη σύσκεψη για τα δρομολόγια Καβάλα – Λήμνος

    Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο...

    Πλήγμα η απώλεια της βάσης ελικοπτέρων του Ε.Κ.Α.Β.

    Κώστας Τσιτσιλικάκης: Ουσιαστικά μένει ακάλυπτη όλη η περιοχή της...

    Μόνο προβλήματα προκαλεί η νησίδα στην οδό Κουντουριώτου

    Γρηγόρης Αποστολίδης: Τρέμω ειλικρινά για το τι θα γίνει...

    Έκτακτα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος

    Με αντικείμενο το φλέγον ζήτημα της παύσης εκτέλεσης του...

    Η ασύλληπτη απόρριψη κομμάτων και Τύπου

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στο διαδίκτυο ο ξερολισμός και η...

    Από τον Βόλο ξενικά τα Play Out ο ΑΟΚ

    Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κλήρωση των Play Out...