Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΚΚΕ: Διαμορφώνεται μια ζοφερή πραγματικότητα για τον λαό μας

Ημέρα:

Το προσφυγικό, καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, θα αποτελέσουν τον κορμό της πολιτικής συγκέντρωσης, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στο διοικητήριο Καβάλας, με ομιλητή τον βουλευτή του Κ.Κ.Ε., Θανάση Παφίλη.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κ.Κ.Ε., στο πλαίσιο της οποίας ο γραμματέας της, Βασίλης Καταπόδης και ο Φάνης Γκερλεκτσής, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαμορφώνεται μια ζοφερή πραγματικότητα για τον λαό μας…

«Οι εξελίξεις στην χώρα, αλλά και σε όλον τον πλανήτη είναι ραγδαίες. Το Κ.Κ.Ε. αισθάνεται δικαιωμένο στις αναλύσεις που έχει κάνει εδώ και καιρό. Πρέπει να προβληματιστούμε περισσότερο στις σκέψεις που κάνει το Κ.Κ.Ε. για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο το προσφυγικό ή το ασφαλιστικό-φορολογικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φάνης Γκερλεκτσής, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν την ομιλία του Θανάση Παφίλη.

«Χρειάζεται να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εξελίξεις. Διαμορφώνεται μια ζοφερή πραγματικότητα για τον λαό μας. Πρέπει ο λαός να εκτιμήσει τις προτάσεις του Κ.Κ.Ε., που είναι επίκαιρες και δικαιωμένες. Παίρνουμε μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Δεν αρκεί παθητικά να παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις», επισήμανε από τη μεριά του ο Β. Καταπόδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι προετοιμάζεται μια νέα επίθεση από τη συγκυβέρνηση γύρω από το ασφαλιστικό, τις αλλαγές που συζητούνται με το κουαρτέτο των δανειστών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε οριστική απώλεια της κοινωνικής ασφάλισης.

Ατομική υπόθεση θα γίνει πλέον η κοινωνική ασφάλιση

«Η κοινωνική ασφάλιση θα πάψει να είναι δικαίωμα και θα γίνει ατομική υπόθεση. Το φορολογικό θα οδηγήσει σε νέα φοροαφαίμαξη και σχεδιάζεται ένας νέος κύκλος ομαδικών απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση βιάζεται για να κλείσει την αξιολόγηση. Η κυβέρνηση επικαλείται τη διαπραγμάτευση για το χρέος, αλλά θα κερδίσει μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» τον νέο αναπτυξιακό νόμο για μια νέα σειρά φοροαπαλλαγών. Εν ισχύ βρίσκονται, άλλωστε, οι 56 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, που πληρώνουν φραγκοδίφραγκα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καταπόδης.

Ντροπή για την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως διαπραγματευτικό χαρτί

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα του προσφυγικού ο κ. Καταπόδης ανέφερε ότι είναι ντροπιαστικό για την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως διαπραγματευτικό χαρτί για να χαλαρώσουν τα κριτήρια της αξιολόγησης.

«Θέση του Κ.Κ.Ε. είναι ότι άμεσα πρέπει να προωθούνται από την Τουρκία στους τόπους προτίμησης που επιθυμούν να πάνε οι πρόσφυγες. Τα hot spots είναι κέντρα εγκλωβισμού. Η χώρα μας αργά ή γρήγορα θα γίνει αποθήκη ψυχών. Πρέπει να υπάρχουν χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να φεύγουν στις χώρες προορισμού. Φυσικά, χρειάζονται μια σειρά υποδομών, αλλά και μια κυβέρνηση που δε θα πειθαρχήσει στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου», τόνισε καταληκτικά ο κ. Καταπόδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...