Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: «Κοινωνική συμμαχία» αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Ημέρα:

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, η «κοινωνική συμμαχία», που αποτελείται από το Π.Α.ΜΕ., την Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., την Π.Α.ΣΥ., το Μ.Α.Σ. και το Σύλλογο Γυναικών Καβάλας.

Τα είδη αυτά είναι, έτοιμες βρεφικές κρέμες, γάλα, χυμοί, κρουασάν, φρυγανιές, ξηροί καρποί, μπισκότα, φρέσκα φρούτα, νερά και κονσέρβες, χωρίς χοιρινό. Επίσης, πάνες για μωρά, βρεφικές κρέμες για συγκάματα, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες – οδοντόβουρτσες, μπουφάν για παιδιά και ενήλικες, αδιάβροχα και κουβέρτες.

Στόχος να καταλάβουν οι πολίτες ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος…

«Πρόκειται για μια καμπάνια αλληλεγγύης που ξεκίνησε από σήμερα (χθες) και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, η οποία αφορά τους πρόσφυγες. Η «κοινωνική συμμαχία», Π.Α.ΜΕ., Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., Π.Α.ΣΥ. Ο.Γ.Ε.και Μ.Α.Σ. κάνει μια προσπάθεια, ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που πραγματικά θαλασσοδέρνονται, τα οποία θα τους διευκολύνουν στο δρόμο που πήραν για να ξεφύγουν από τον θάνατο και την τρομοκρατία για να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτήν την προσπάθεια η «κοινωνική συμμαχία» θα είναι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, μέχρι τα τέλη του μήνα για την συλλογή αυτών των ειδών, αλλά και για να αναπτύξουμε μια κουβέντα με τους πολίτες, με στόχο να τους δώσουμε να καταλάβουν ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος της κατάστασης αυτής και επίσης να απομονωθούν τα εθνικιστικά, ρατσιστικά και φασιστικά φαινόμενα, που ενδεχομένως θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκ μέρους της γραμματείας του τοπικού Π.Α.ΜΕ., ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

«Όταν…θρέφεις ένα φίδι»

«Η πλειοψηφία των προσφύγων έχουν φύγει από την πατρίδα τους, γιατί εκεί η κατάσταση είναι εκρηκτική. Οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί, όπως το Ισλαμικό Κράτος, είναι «αμερικανοαναθρεμμένοι» και ενδεχομένως και εξοπλισμένοι από αυτούς. Όταν…θρέφεις ένα φίδι, ένα θεριό, υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να ξεφύγει. Ίσως το χρησιμοποιήσουν σαν πρόφαση για να ελέγξουν την περιοχή και για την γεωστρατηγική της θέση και για τον πλούτο που παράγεται εκεί. Εμείς καλούμε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους, σε όλες τις φωνές που θα βγουν στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα και τους ζητάμε να στηρίξουν έμπρακτα τους πρόσφυγες», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του το μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...