Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Κέντρο προσφύγων στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής;

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Κρυφό σχέδιο για δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στη θέση των Κ.Α.Α.Υ. της Κεραμωτής, φαίνεται πως υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης. Αν και επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι σχετικό, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν φήμες περί λειτουργίας κέντρου προσφύγων στην περιοχή της Κεραμωτής.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή μας μπαίνει στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων – μεταναστών. Κατά καιρούς διαρρέουν φήμες για διάφορους χώρους (κυρίως παλιά στρατόπεδα) στην πόλη της Καβάλας και στην ευρύτερη περιοχή. Για το λόγο αυτό άλλωστε, τις προηγούμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά πως η Καβάλα δεν έχει ούτε τις υποδομές, ούτε τους κατάλληλους χώρους για δημιουργία τέτοιων κέντρων. Ανάλογη είναι και η στάση των υπόλοιπων τοπικών φορέων της πόλης και του νομού. Παρασκηνιακά πάντως, φαίνεται πως η περιοχή μας έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, άσχετα αν τις προηγούμενες μέρες υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και πρωτοκλασάτο στέλεχος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, διαβεβαίωνε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να γίνει κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ερώτηση Ν. Παναγιωτόπουλου

 

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

Διευκρινίσεις σχετικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στη θέση των Κ.Α.Α.Υ. στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητά με σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει στη θέση των Κ.Α.Α.Υ. στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

  1. Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Παναγιωτόπουλος

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις