Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ιορδάνης Χοροζίδης: “Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η δημιουργία του τρίτου πόλου”

Ημέρα:

spot_img

Την αποφασιστικότητα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να σεβαστεί την λαϊκή εντολή στηρίζοντας την προοπτική τετραετίας της κυβέρνησης, αλλά και από την άλλη να αντιπολιτευτεί σκληρά στα θέματα που ήδη έχει θέσει τις «κόκκινες» γραμμές της, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Από την στιγμή που ο λαός αποφάσισε να στηρίζει την προοπτική ενός προγράμματος και το έκανε μέσα από την ίδια επιλογή στις εκλογές, δηλαδή με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., πρέπει να την τελειώσουμε αυτήν την συμφωνία, για να καταφέρουμε να έχουμε μια τέτοια προοπτική που να μην εμποδίζει την χώρα να προχωρήσει μπροστά. Εκ των πραγμάτων κι αφού η κυβέρνηση κέρδισε με την δική της διαπραγμάτευση ό,τι κέρδισε έφθασε σε αυτόν τον προγραμματισμό κι ο λαός την υπερψήφισε. Επομένως από σεβασμό προς τον λαό πρέπει να είμαστε κι εμείς κοντά στην προοπτική να βγούμε από το πρόγραμμα», δήλωσε αρχικά ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας.

«Όχι» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ομαδικές απολύσεις, φορολογικό αγροτών και ιδιωτικής εκπαίδευσης

Ο Ιορδάνης Χοροζίδης υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στην συγκυβέρνηση, σε ζητήματα στα οποία διατηρεί «κόκκινες» γραμμές.

«Θα στηρίξουμε την προοπτική τετραετίας της κυβέρνησης, πλην όμως σε κάποια ζητήματα που απο την αρχή είχαμε πει ότι δεν μπορεί να είναι όπως τα θέλει το μνημόνιο, όπως η εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι χαμηλές συντάξεις, ο Φ.Π.Α. στην εκπαίδευση κλπ., σε όλα αυτά θα είμαστε σκληροί απέναντι στην κυβέρνηση, προσπαθώντας φυσικά να φέρουμε και τις μεταβολές που πρέπει. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ένας διπλός αγώνας, όχι μόνο πολιτικός, αλλά και προς την σοσιαλιστική ομάδα της Ευρώπης για να δούμε τα πράγματα σε μια διαφορετική βάση. Το ότι υπεγράφη ένα πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι δεν το συζητάμε καθόλου. Μπορούμε, από την στιγμή που δεν είμαστε στην διαπραγματευτική ομάδα, να έχουμε κάποια απαίτηση, γιατί αν δεν είμαστε δυναμικοί δεν θα ακουγόμαστε και από τους συνομιλητές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χοροζίδης.

Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η δημιουργία του τρίτου πόλου

«Παράλληλα θα θέτουμε ζητήματα για την ανάπτυξη, διότι χωρίς ανάπτυξη κι ανασυγκρότηση του κράτους, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά προοπτική για τον τόπο. Με αυτή την λογική το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα αντιπολιτευτεί, ρίχνοντας παράλληλα το βάρος και στο εσωτερικό του, ώστε να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο χώρο, τον τρίτο πόλο όπως τον ονομάζουμε, που θα πάρει διαστάσεις και μέγεθος, το οποίο θα του επιτρέπει να είναι κανονικός κυβερνητικός εταίρος. Επίσης, θα απαιτήσουμε να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα για να λειτουργήσουμε όπως και οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης, όπου με την δική της συμβολή η κάθε πλευρά θα δίνει την δική προοπτική για τα επόμενα βήματα της χώρας», δήλωσε καταληκτικά ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...