Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Η Νεολαία των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία

Ημέρα:

Το τέλος της αθωότητας ήρθε νωρίς για εμάς τους νέους, αλλά και -έστω αργά- για πολλούς ακόμα που εμπιστεύθηκαν την πολιτική τάξη εδώ και γενιές που νόμιζαν ότι δεν ζούσαν με δανεικά.

Με μεγάλη πικρία και πόνο για την Πατρίδα μας, αλλά και με βαθύ αίσθημα ευθύνης, ως σκεπτόμενοι νέοι που μελετούν, βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο, πιστοί στις αρχές μας και μακριά από λαϊκίστικα συνθήματα στηρίζουμε την αυταπάρνηση που επέδειξε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος ομόφωνα και συντασσόμαστε στον κοινό αγώνα.

Στον εκβιασμό που υπέστη ο καθένας από μας προσωπικά στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού επιμένουμε στη Δημοκρατία που ορίζει ότι οι Κυβερνήσεις εκλέγονται από τον λαό. Το εθνικό συμφέρον μπαίνει για εμάς πάνω από το κομματικό συμφέρον. Ο ξένος παράγοντας βρήκε ανοιχτή τη κερκόπορτα από τους υπογράφοντες αγγλικό δίκαιο και ζήτησε την υπογραφή συμφωνίας ή την άτακτη χρεοκοπία γνωρίζοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγηθεί σε απώλεια εσωτερικής νομιμοποίησης στην πρώτη περίπτωση και σε πλήρη καταστροφή οικονομικά και γεωπολιτικά στη δεύτερη. Οι έχοντες τότε την εξουσία και ως εκ τούτου υπογράφοντες, δεν σεβάσθηκαν τις υπογραφές τους και δεν υλοποίησαν τα συμφωνηθέντα κατά την συνήθη επί 30 χρόνια τακτική τους, εξ ου και σήμερα η συζήτηση περί έλλειψης εμπιστοσύνης των δανειστών, συν τοις άλλοις.  Επένδυσαν δε στο να χρεωθεί η σημερινή κυβέρνηση όλη την ταπείνωση, γιατί ήξεραν ότι δεν θα έμεναν για πολύ στην εξουσία με τα εθνοκτόνα και αντιλαϊκά μέτρα που έπαιρναν. Καμία προετοιμασία της χώρας και βεβαίως καμία προσπάθεια οικοδόμησης κράτους. Ευτυχώς η μνήμη μας δεν κάνει κάθε πέντε μήνες restart. Ο ξένος παράγοντας ωθούσε και ωθεί μαζί με τους εγχώριους υποστηρικτές του, που προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους, για εγκάθετη κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου παραβιάζοντας τις αρχές της Δημοκρατίας. Σε αυτό το τελεσίγραφο οφείλαμε να πούμε όχι, όπως όχι είπαμε στο τελεσίγραφο μέσω του δημοψηφίσματος. Με ρίσκο το κομματικό κόστος ο Πρόεδρός μας και η Κ.Ο. συνυπέγραψαν την εξασφάλιση χρόνου σε ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουμε.

Οι κυβερνήσεις κρίνονται στο τέλος της θητείας τους από τον λαό, και στο μέλλον από τον ιστορικό. Απαιτούμε ως νέοι άνθρωποι τις διώξεις αυτών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Απαιτούμε τη δήμευση των περιουσιών τους και την αναζήτηση ποινικών ευθυνών. Ειδικά αυτών που φέρουν το βάρος της ένταξής μας σε αγγλικό δίκαιο και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και όσων διόγκωσαν το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Όπως πάντα λέγαμε το πραγματικό χρέος να το πληρώσουμε, αλλά όχι αυτό που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια. Απαιτούμε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από το Κίνημά μας να μην επιτρέψει στο σύστημα της διαπλοκής να ξαναπάρει την εξουσία από την πίσω πόρτα. Γιατί αν αυτοί κυβερνούσαν ό, τι απέτρεψε η σημερινή κυβέρνηση δεν θα είχε επιτευχθεί και καμιά φορά «στην πολιτική δεν έχουν σημασία μόνο οι επιτυχίες αλλά και το τι μπορείς να αποτρέψεις». Απαιτούμε από αυτή τη Κυβέρνηση να μην αναλωθεί σε ιδεολογικές αγκυλώσεις και να δείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνικό καθήκον, ώστε τα αναποτελεσματικά μέτρα που ψηφίζονται να αντικατασταθούν από ισοδύναμα που δεν θα πλήξουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Στηρίζουμε την πρόταση της βουλευτού μας και Υπουργού Μακεδονίας Θράκης για μείωση μισθών των βουλευτών και κατάργηση προνομίων και μείωση του αριθμού τους καθώς και να επεκταθεί και στους υπαλλήλους της Βουλής. Υπενθυμίζουμε στον Πρωθυπουργό ότι με Τασίες, Σίες, Κουράκηδες κτλ τομές δεν γίνονται, αν πραγματικά τις θέλει. Ούτε βεβαίως με στελέχη με βεβαρυμμένο παρελθόν. Αποκαταστήστε την αξιοπρέπειά μας. Προετοιμαστείτε. Τελειώστε την ταπείνωση που μας κληρονόμησαν.

Σε αυτή την αυταπάρνηση εμείς η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας στον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Πάνο Καμμένο και τον στηρίζουμε στον αγώνα μέχρι την δικαίωση. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Οπισθοχώρηση, ανασύνταξη, αντεπίθεση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θέμα χρόνου η επίσημη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Ξενοφών Κροκίδης: Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τουλάχιστον...

Ανέστης Δημητριάδης: Να φύγει αυτό το μαύρο σύννεφο από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συνεργασία με τις αρχές και...

Άρης Κουμουσίδης: Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος για τα έργα στο Περιγιάλι

«Τα έργα προχωράνε, αλλά δεν είναι ενήμερος ο κόσμος....

Κοντά στο αυτοκίνητό του βρέθηκε νεκρός ο άτυχος κυνηγός

Κοντά στο αυτοκίνητό του βρέθηκε νεκρός ο άτυχος κυνηγός...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...