Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες τις προκλήσεις

Ημέρα:

spot_img

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», εκφράζοντας τις εκτιμήσεις του για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σχολίασε και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνες ανέθεσαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης. Η χώρα ήθελε μια αναπτυξιακή πορεία, αυτό έγινε και συνεχίζει να γίνεται, καθώς είναι πιο ισχυρή οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως γεωπολιτικά και στρατιωτικά», επισήμανε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Δράκος.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις, στηρίζοντας την κοινωνία, όσο μπορεί…»

 «Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές και αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Τα συνεχόμενα κύματα της πανδημίας, η απόκρουση της εισβολής στον Έβρο, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, είναι μεγάλα γεγονότα, τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες αυτές τις προκλήσεις, στηρίζοντας την κοινωνία, όσο μπορεί, τους εργαζόμενους και τους άνεργους με όσα μέσα μπορεί και διαθέτει», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι επικείμενες αυξήσεις από το 2023 στις συντάξεις, αποτελούν μια πολύ σημαντική ώθηση στο εισόδημα των πολιτών»

 «Μόνο τους τελευταίους δυο μήνες δόθηκαν 8,5 δισ. ευρώ  για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Είναι τεράστια τα νούμερα. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ξεκίνησε με μόνιμες μειώσεις φόρων. Ακόμη και πρόσφατα στη Βουλή δόθηκε χρονοδιάγραμμα κατάργησης φόρων. Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι επικείμενες αυξήσεις από το 2023 στις συντάξεις, αποτελούν μια πολύ σημαντική ώθηση στο εισόδημα των πολιτών που τόσο ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια», συμπλήρωσε σχετικά ο Μπάμπης Δράκος.

«Αυτός που ασκεί κυβερνητική πολιτική πρέπει να βρίσκει τη δημοσιονομική ισορροπία…»

 Κληθείς να σχολιάσει τη φράση «Βασιλιάς των επιδομάτων», με την οποία χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας σημείωσε: «Αυτός που ασκεί κυβερνητική πολιτική πρέπει να βρίσκει τη δημοσιονομική ισορροπία. Δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνιμο, όταν δεν ξέρει ακριβώς ποια θα είναι τα δημοσιονομικά του έσοδα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Εκεί που ήθελε να κάνει το αναπτυξιακό σοκ δεν της ήρθε. Έχουμε μια κάποια ανάκαμψη, αλλά λόγω πληθωρισμού έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω, άρα κάποια δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Αυτός που κυβερνά αυτά πρέπει να τα βλέπει όλα και να τα ισορροπεί με τις ανάλογες παροχές».

«Ο Έλληνας έχει ζήσει στο πετσί του την πενταετή θητεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Σχολιάζοντας γενικότερα την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Δράκος υπογράμμισε: «Είναι πρωτόγνωρο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις εδώ και τρία χρόνια, να μην μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτό έχει δικαιολογία. Ο Έλληνας έχει ζήσει στο πετσί του την πενταετή θητεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και φυσικά την έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής σήμερα. Δεν έχει πολιτική ο κ. Τσίπρας, δεν έχει πει κάτι κι όσο δεν λέει τίποτα θα είναι καθηλωμένος σε μικρά ποσοστά».

«Τα κόμματα εξουσίας πάντοτε είναι σε εκλογικό συναγερμό. Θεωρώ ότι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου όλα τα κόμματα θα δουλεύουν για την ημέρα των εκλογών»

 Τέλος, ερωτηθείς για την ετοιμότητα της τοπικής Δ.Ε.Ε.Π. αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στη διάρκεια του ερχόμενου φθινοπώρου, ο Μπάμπης Δράκος απάντησε: «Πράγματι οι φήμες για πρόωρες εκλογές οργιάζουν εδώ και αρκετούς μήνες. Από εκεί και πέρα ξέρουμε όλοι ότι εδώ και τρία χρόνια, η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως φέρνει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Τα κόμματα εξουσίας πάντοτε είναι σε εκλογικό συναγερμό. Δεν υπάρχει στιγμή που να μην είναι σε ετοιμότητα, πολύ δε περισσότερο, όταν βρισκόμαστε σε ένα χρονικό διάστημα που μπαίνουμε πλέον στην τελευταία χρονιά. Θεωρώ ότι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου όλα τα κόμματα θα δουλεύουν για την ημέρα των εκλογών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...