Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες τις προκλήσεις

Ημέρα:

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», εκφράζοντας τις εκτιμήσεις του για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σχολίασε και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνες ανέθεσαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης. Η χώρα ήθελε μια αναπτυξιακή πορεία, αυτό έγινε και συνεχίζει να γίνεται, καθώς είναι πιο ισχυρή οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως γεωπολιτικά και στρατιωτικά», επισήμανε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Δράκος.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις, στηρίζοντας την κοινωνία, όσο μπορεί…»

 «Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές και αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Τα συνεχόμενα κύματα της πανδημίας, η απόκρουση της εισβολής στον Έβρο, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, είναι μεγάλα γεγονότα, τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες αυτές τις προκλήσεις, στηρίζοντας την κοινωνία, όσο μπορεί, τους εργαζόμενους και τους άνεργους με όσα μέσα μπορεί και διαθέτει», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι επικείμενες αυξήσεις από το 2023 στις συντάξεις, αποτελούν μια πολύ σημαντική ώθηση στο εισόδημα των πολιτών»

 «Μόνο τους τελευταίους δυο μήνες δόθηκαν 8,5 δισ. ευρώ  για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Είναι τεράστια τα νούμερα. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ξεκίνησε με μόνιμες μειώσεις φόρων. Ακόμη και πρόσφατα στη Βουλή δόθηκε χρονοδιάγραμμα κατάργησης φόρων. Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι επικείμενες αυξήσεις από το 2023 στις συντάξεις, αποτελούν μια πολύ σημαντική ώθηση στο εισόδημα των πολιτών που τόσο ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια», συμπλήρωσε σχετικά ο Μπάμπης Δράκος.

«Αυτός που ασκεί κυβερνητική πολιτική πρέπει να βρίσκει τη δημοσιονομική ισορροπία…»

 Κληθείς να σχολιάσει τη φράση «Βασιλιάς των επιδομάτων», με την οποία χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας σημείωσε: «Αυτός που ασκεί κυβερνητική πολιτική πρέπει να βρίσκει τη δημοσιονομική ισορροπία. Δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνιμο, όταν δεν ξέρει ακριβώς ποια θα είναι τα δημοσιονομικά του έσοδα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Εκεί που ήθελε να κάνει το αναπτυξιακό σοκ δεν της ήρθε. Έχουμε μια κάποια ανάκαμψη, αλλά λόγω πληθωρισμού έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω, άρα κάποια δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Αυτός που κυβερνά αυτά πρέπει να τα βλέπει όλα και να τα ισορροπεί με τις ανάλογες παροχές».

«Ο Έλληνας έχει ζήσει στο πετσί του την πενταετή θητεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Σχολιάζοντας γενικότερα την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Δράκος υπογράμμισε: «Είναι πρωτόγνωρο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις εδώ και τρία χρόνια, να μην μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτό έχει δικαιολογία. Ο Έλληνας έχει ζήσει στο πετσί του την πενταετή θητεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και φυσικά την έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής σήμερα. Δεν έχει πολιτική ο κ. Τσίπρας, δεν έχει πει κάτι κι όσο δεν λέει τίποτα θα είναι καθηλωμένος σε μικρά ποσοστά».

«Τα κόμματα εξουσίας πάντοτε είναι σε εκλογικό συναγερμό. Θεωρώ ότι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου όλα τα κόμματα θα δουλεύουν για την ημέρα των εκλογών»

 Τέλος, ερωτηθείς για την ετοιμότητα της τοπικής Δ.Ε.Ε.Π. αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στη διάρκεια του ερχόμενου φθινοπώρου, ο Μπάμπης Δράκος απάντησε: «Πράγματι οι φήμες για πρόωρες εκλογές οργιάζουν εδώ και αρκετούς μήνες. Από εκεί και πέρα ξέρουμε όλοι ότι εδώ και τρία χρόνια, η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως φέρνει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Τα κόμματα εξουσίας πάντοτε είναι σε εκλογικό συναγερμό. Δεν υπάρχει στιγμή που να μην είναι σε ετοιμότητα, πολύ δε περισσότερο, όταν βρισκόμαστε σε ένα χρονικό διάστημα που μπαίνουμε πλέον στην τελευταία χρονιά. Θεωρώ ότι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου όλα τα κόμματα θα δουλεύουν για την ημέρα των εκλογών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...