Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Η άνοδος του ΚΙΝΑΛ αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ημέρα:

spot_img

«Το μόνο πράγμα που δεν ανησυχεί την Νέα Δημοκρατία στην παρούσα φάση είναι το «ανέβασμα» του ΚΙΝ.ΑΛ. στις δημοσκοπήσεις. Αυτό ας το σκεφτεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όχι εμείς», επισήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΚΙΝ.ΑΛ. ακόμη και στις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κ. Δράκος σχολίασε επίσης και το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αποτύχατε! Είστε επικίνδυνος κ. Μητσοτάκη».

«Θέλει να «αυτοκτονήσει» πολιτικά ο κ. Τσίπρας; Ή μάλλον τα λέει για να τα λέει!– Αν δεν υπάρξει και από τον κ. Ανδρουλάκη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, δεν πρόκειται να πάρουν τα πάνω τους…»

 «Τι να πω εγώ για το αίτημα του κ. Τσίπρα για εκλογές; Θέλει να «αυτοκτονήσει» πολιτικά; Ή μάλλον τα λέει για να τα λέει! Δεν έχει να καταθέσει καμιά εναλλακτική πρόταση μέχρι τώρα, γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται καθηλωμένος σε αυτά τα ποσοστά. Προσπαθεί να συσπειρώσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς υπέρ του κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τον ίδιο».

Ο κ. Δράκος συμπλήρωσε ότι το ίδιο πρόβλημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα προτείνει. Αν δεν υπάρξει και από τον κ. Ανδρουλάκη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, δεν πρόκειται να πάρουν τα πάνω τους. Είναι πολύ νωρίς θεωρώ για να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Σε τρεις με τέσσερις μήνες θα δούμε κάποια νέα στοιχεία της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη. Φαίνεται πάντως ότι κάτι κινείται στον χώρο εκείνο, κάτι αλλάζει, αλλά σε ποιο βαθμό είναι νωρίς να το πούμε από τώρα».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει τη θητεία του, όπως έχει υποσχεθεί…»

Αναφορικά με το αν θεωρεί ότι μπορεί να έχουμε πρόωρες εθνικές εκλογές εντός του 2022, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, σημείωσε: «Πάντοτε οι εκλογές γίνονταν όταν οι πρωθυπουργοί της διέψευσαν. Τα επιτελεία βλέπουν τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και κρίνουν ανάλογα. Όμως δεν είναι στην προτεραιότητα του πρωθυπουργού να κάνει πρόωρες εκλογές, παρότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η διαφορά είναι πολύ μεγάλη από τον δεύτερο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει τη θητεία του, όπως έχει υποσχεθεί».

Σύμφωνα πάντως με την πρόσφατη δημοσκόπηση της MARC για το «Πρώτο Θέμα», η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται στο 13,8%.

Πιο συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 33%, έναντι 19,2% του ΣΎ.ΡΙΖ.Α., ενώ σε απόσταση αναπνοής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πλέον το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 15,2%.

«Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι δεν επιβάλει κανέναν νέο φόρο. Αντίθετα έχουμε μειώσεις φόρων και ανάπτυξη της τάξης του 7% για το 2021 και 5,5% για την επόμενη χρονιά…»

 Τέλος, αναφορικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας δήλωσε: «Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι δεν επιβάλει κανέναν νέο φόρο. Αντίθετα έχουμε μειώσεις φόρων και με ανάπτυξη της τάξης του 7% για το 2021 και 5,5% για την επόμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία παίρνει μπρος, όμως απομένει να δούμε κάποια πράγματα όσον αφορά το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, διότι εκεί δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία. Πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ κατευθύνθηκαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως πρέπει να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την πανδημία. Βλέπω, σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον, ότι η αγορά δεν έχει κινηθεί, αυτό είναι ένα πρόβλημα, μένει να δούμε το επόμενο διάστημα πως θα κυλήσουν τα πράγματα. Ήδη η κυβέρνηση μετατόπισε την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής για τα μέσα της επόμενης χρονιάς, είναι μια σημαντική ανακούφιση αυτή, όμως πολλά θα κριθούν σε σχέση με την πορεία που θα έχει η ίδια η πανδημία και ο αντίκτυπος της συνολικά στην οικονομία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...