Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ηλίας Ιωαννίδης: «Η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποφάσισε χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση να μεταλλάξει ένα κόμμα της Αριστεράς σε κόμμα με δεξιά πολιτική»

Ημέρα:

Αυτονόητη χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο ανεξάρτητος βουλευτής Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης, την απόφασή του να μετάσχει στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «Λαϊκή Ενότητα».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημείωσε ότι το πρώην κόμμα του πήγε απέναντι σε αυτά που προεκλογικά είχε υποσχεθεί στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το νέο κόμμα του Π. Λαφαζάνη έχει ως στόχο να καλύψει τους πολίτες που νιώθουν προδομένους.

«Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες δεν πρέπει να αφεθεί μεγάλο κομμάτι του κόσμου χωρίς πολιτική έκφραση»

 «Η απόφαση μου, για όσους ξέρουν την διαδρομή και τις απόψεις μου, ήταν εντελώς αυτονόητη. Θεωρώ ότι όσοι μπορούμε και το αντέχουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, ό,τι υπεράσπιζε όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επειδή έχει αποφασίσει να πάει απέναντι και να υπηρετήσει αυτά που θα καταργούσε, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει φορέας στον χώρο της Αριστεράς κι όχι μόνο να καλύψει όλο αυτό τον κόσμο που νιώθει προδομένος, που νιώθει ότι άλλα του υποσχεθήκαμε και άλλα του προέκυψαν. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες δεν πρέπει να αφεθεί αυτό το μεγάλο κομμάτι του κόσμου χωρίς πολιτική έκφραση», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης.

«Η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποφάσισε χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση να μεταλλάξει ένα κόμμα της Αριστεράς σε κόμμα με δεξιά πολιτική»

«Φτάσαμε μέχρι το παρά πέντε να προσπαθούμε και να επιδιώκουμε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το κόμμα μας, να ανακρούσει πρύμναν, τουλάχιστον να αποδεχτεί το αδιέξοδο αυτών των πολιτικών, με δεδομένο και το που μας οδήγησαν τα δυο προηγούμενα μνημόνια, αλλά δεν υπήρξε καμιά διάθεση από την πλευρά της ηγεσίας, προκειμένου να υπάρξει μια συζήτηση μέσα από τα όργανα μας. Αυτό δεν συνέβη και την μεγάλη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή την έχει η ηγετική ομάδα που αποφάσισε χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση να μεταλλάξει ένα κόμμα της Αριστεράς, σε ένα κόμμα που υπηρετεί μια δεξιά πολιτική. Εμείς έπρεπε να συνεχίσουμε όλα όσα λέγαμε πριν, για να είμαστε συνεπείς πάνω από όλα με τους εαυτούς μας και βεβαίως με τον κόσμο, τις ιδέες και τις αξίες που χρόνια υπερασπιζόμαστε. Η εμπειρία δεν μας λείπει. Έχουμε βέβαια και νέα στελέχη, θα εκφραστεί από τον χώρο μας και η νέα γενιά που εκφράστηκε δυναμικά με το «όχι» του δημοψηφίσματος. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να είμαστε έτοιμοι μπροστά σε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου στην σύντομη προεκλογική περίοδο να δείξουμε ποιοι είμαστε», συμπλήρωσε στην συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...