Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Εμπλοκή με την υποψηφιότητα του Μπάμπη Δράκου

Ημέρα:

spot_img

Δηλώσεις αναφορικά με την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της 13ης Μαΐου για την ανάδειξη προέδρων και μελών στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΝΟ.Δ.Ε.), αλλά και για το θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητα του, έκανε ο Χαράλαμπος Δράκος, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (26/3) ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αρχικά ο κ. Δράκος υπογράμμισε ότι οι εσωκομματικές εκλογές δεν γίνονται εκτάκτως φέτος, αλλά βάσει του κανονισμού του κόμματος, που τις ορίζει να πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια και όχι κάθε τρία. Επίσης, συμπλήρωσε πως η διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων (πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο., μέλη ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο.) καθορίζεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία καλύπτει και όσα θέματα δεν καλύπτονται από το καταστατικό και τον κανονισμό της πανελλαδικής οργάνωσης.

Οι σχετικές ημερομηνίες για τις επικείμενες εκλογές σε ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο.

Την Τρίτη 10 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία της ενημέρωσης με αντικαταβολή της κάρτας των μελών του κόμματος, για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κόμμα, καθώς μόνο όσοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή (1 ευρώ τον μήνα, σύνολο 12 ευρώ τον χρόνο) έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, τα μέλη θα μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους την Παρασκευή 4 Μαΐου.  Η έναρξη υποβολής των υποψηφιοτήτων αρχίζει από την Τετάρτη 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου.

Τα μονοπρόσωπα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και όσοι έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα

Ο κ. Δράκος, λόγω διάταξης του κόμματος για τις προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί ο εκάστοτε υποψήφιος πρόεδρος των ΝΟ.Δ.Ε., μένει εκτός υποψηφιότητας. Για το θέμα ο κ. Δράκος ανέφερε: «Τα μονοπρόσωπα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και όσοι έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα». Όπως είναι γνωστό ο κ. Δράκος, είναι γενικός γραμματέας του δήμου Καβάλας, άρα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες.

«Το αν θα είμαι ή όχι υποψήφιος είναι δική μου απόφαση. Εγώ θα δώσω λόγο μόνο στον εαυτό μου και στη θέση την οποία με όρισε η δήμαρχος Καβάλας»

«Όταν εξέφρασα την επιθυμία να θέσω υποψηφιότητα, είχα μείνει στην προηγούμενη διάταξη, η οποία αφορούσε μόνο τα μονοπρόσωπα όργανα 1ου και 2ου βαθμού. Δεν μπορώ να καταλάβω, για παράδειγμα, γιατί ο φίλος μου ο Πέτρος Πετρόπουλος, μέλος του κόμματος, να μη μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Ποια είναι η εκτελεστική του αρμοδιότητα»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δράκος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έχει εκτελεστική αρμοδιότητα και είναι ίσως ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. στη χώρα η υποψηφιότητα του οποίου εμπίπτει στην εν λόγω διάταξη. «Το αν θα είμαι ή όχι υποψήφιος είναι δική μου απόφαση. Εγώ θα δώσω λόγο μόνο στον εαυτό μου και στη θέση την οποία με όρισε η δήμαρχος Καβάλας, με την οποία όπως και να έχει θα συναντηθώ για το θέμα. Όμως είτε είμαι υποψήφιος είτε όχι, θα είμαι παρών στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος», σημείωσε με έμφαση καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...