Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Δ. Εμμανουηλίδης: «Τα σχολεία άνοιξαν με τους ίδιους ακριβώς όρους όπως είχαν κλείσει»

Παρανοϊκό να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα, λέει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα θρανία εν μέσω της επέλασης της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά και για τη διαχείριση γενικότερα της οικονομίας, άσκησε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

«Οι ευχές για την νέα χρονιά από μόνες τους δεν αλλάζουν τη νοσηρή κατάσταση που κατατρέχει την ελληνική κοινωνία. Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Τα σχολεία άνοιξαν με χιλιάδες κρούσματα, όπως ακριβώς έκλεισαν», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Θα έπρεπε επιτέλους κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, να σκεφτούν ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να έχουμε τόσο επιπόλαιη και καταστροφική για την κοινωνία διαχείριση…»

«Το να δοθεί ένα τεστ περισσότερο, μοιάζει περίπου με τις προσφορές των πολυκαταστημάτων και δεν έχει καμιά αντιστοίχιση με την κρισιμότητα των στιγμών. Θα έπρεπε επιτέλους κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, να σκεφτούν ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να έχουμε τόσο επιπόλαιη και καταστροφική για την κοινωνία διαχείριση. Θα επικαλεστώ μια ατάκα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: «Σούζη και ψεύδεσαι και τρως». Και τα δυο ισχύουν με την έννοια ότι πάρα πολλά χρήματα σπαταλήθηκαν στο επικοινωνιακό πεδίο διαχείρισης της κρίσης, με ό,τι αυτό σημαίνει για το «τρως» και εξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο είναι η ψευδολογία με την οποία διαχειρίστηκαν όλη αυτή την περίοδο και τη διαχειρίζονται ακόμη, όπου εντάσσεται το «ψεύδεσαι», ανέφερε στην συνέχεια όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Αυτό το περίφημο και κατάπτυστο 50+1% για να κλείνει μια τάξη όταν εντοπίζονται κρούσματα, διατείνονταν το υπουργείο Παιδείας ότι ήταν σε εκτέλεση εισήγησης της επιστημονικής επιτροπής. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυε και η απόφαση πάρθηκε καθαρά και μόνο με πολιτικά κριτήρια. Άνοιξαν λοιπόν τα σχολεία τη Δευτέρα (10/1) με τους ίδιους ακριβώς όρους όπως είχαν κλείσει», συμπλήρωσε ακόμη για το θέμα των σχολείων ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Όταν δόθηκαν τα 800 ευρώ ως 13η σύνταξη από την κυβέρνηση μας, υπήρξε ομοβροντία από όλα τα σημερινά στελέχη της κυβέρνησης, ότι αυτή η παροχή ήταν ψίχουλα. Ακόμη και αυτά τα ψίχουλα κατά τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, τα στέρησε από τους συνταξιούχους…»

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής καυτηρίασε και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πέρα από τη διαχείριση της πανδημίας έχουμε και αυτήν της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Όταν δόθηκαν τα 800 ευρώ ως 13η σύνταξη από την κυβέρνηση μας, υπήρξε ομοβροντία από όλα τα σημερινά στελέχη της κυβέρνησης, ότι αυτή η παροχή ήταν ψίχουλα. Ακόμη και αυτά τα ψίχουλα κατά τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, τα στέρησε από τους συνταξιούχους και πέρυσι και φέτος, με αποτέλεσμα να στεγνώσουν οι τσέπες των συνταξιούχων και η αγορά».

«Η κυβέρνηση στοχεύει να διαλύσει εντελώς τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις γιατί έχει υποσχεθεί στα μεγάλα συμφέροντα ελαχίστων…»

«Δεν σταματά εκεί όμως η κοινωνική αναλγησία. Αντί αυτού ως πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» δόθηκε η μείωση έως 268 ευρώ στους διπλοσυνταξιούχους χηρείας και αναπηρίας. Η κυβέρνηση εκεί στοχεύει, στο να διαλύσει εντελώς τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις γιατί έχει υποσχεθεί στα μεγάλα συμφέροντα ελαχίστων. Είναι μια κυβέρνηση που νοιάζεται για λίγες οικογένειες, ρίχνοντας στον Καιάδα μεσαίους και μικρομεσαίους. Είχαν υποσχεθεί ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι διπλάσια της αύξησης του Α.Ε.Π. Αντί να είναι η αύξηση τουλάχιστον 12 με 14%, διαμορφώνεται μόλις στο 2%. Αν αυτά δεν συνθέτουν στοιχεία μιας ακατάσχετης ψευδολογίας που οδήγησε τα πράγματα στο σημερινό σημείο, πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρτογραφηθεί η σημερινή κατάσταση», συμπλήρωσε ακόμη για τα της οικονομίας ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε αφεθεί λοιπόν για να «λυτρωθούμε» από την πανδημία. Όλοι οι δείκτες είναι καταστροφικοί για την ελληνική πραγματικότητα»

«Υπάρχει μια πραγματική δημοσκόπηση, αυτή στην εκπαίδευση όπου μπορούν να ερωτηθούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για όσα καθημερινά βιώνουν. Υπάρχει ακόμη μια στην αγορά, όπου έχουμε ένα ιδιότυπο lock down, χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση από την κυβέρνηση για στήριξη των επιχειρήσεων. Τα καταστήματα είναι κλειστά όντας ανοιχτά! Δεν θα μιλήσω για τους υγειονομικούς ή για τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις των 17 λεπτών με τις 200.000 ευρώ και πλέον. Σε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε αφεθεί λοιπόν για να «λυτρωθούμε» από την πανδημία. Όλοι οι δείκτες είναι καταστροφικοί για την ελληνική πραγματικότητα», επισήμανε καταληκτικά στην κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

spot_img

Διαφημίσεις