Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δ. Εμμανουηλίδης: Ο «ελέφαντας» είναι μέσα στο δωμάτιο του Μαξίμου

Ημέρα:

spot_img

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού της χώρας, σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

«Μια ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου λέει ότι η αλήθεια λέγεται αμέσως, ολόκληρη και είναι αμετάβλητη. Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις έχουν εντελώς παραγραφεί από το πολιτικό λεξιλόγιο του κ. Μητσοτάκη. Έκανε το παν για να μη βγει η αλήθεια στο φως. Η πραγματικότητα είναι ότι έκανε οτιδήποτε άλλο παρά να αναδείξει την αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Ο «βασιλιάς» είναι πια γυμνός, το ξέρουμε πολύ καλά – Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια για να μην αναδειχθεί η αλήθεια…»

«Η κατάθεση των πειστηρίων προσκρούει στον νόμο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αν αυτό δεν λυθεί δεν μπορούν οι ερευνητικοί δημοσιογράφοι να αποδείξουν την αλήθεια του πράγματος. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια για να μην αναδειχθεί η αλήθεια. Όμως ο «βασιλιάς» είναι πια γυμνός, το ξέρουμε πολύ καλά. Είναι ένα πρόσωπο πολιτικό που χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία, την πολιτική ανασφάλεια και τον αυταρχισμό. Αυτά τα στοιχεία είναι δηλωτικά συμπεριφοράς «τυραννίσκου». Μόνο οι άνθρωποι που δεν έχουν πραγματικό λαϊκό έρεισμα βλέπουν παντού εχθρούς, τους οποίους έδειξε ο ίδιος μέσα από τις παρακολουθήσεις», συμπλήρωσε σχετικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Εξίσου σημαντικό με την ακρίβεια είναι και το θέμα της υπονόμευσης της Δημοκρατίας, με βάση αυτά που ανακοινώνονται από δημοσιογραφικές έρευνες…»

 «Ο πολιτικός χρόνος είναι ιδιαίτερα πυκνός μετά από όσα καθημερινά εξελίσσονται στο θέμα των υποκλοπών. Μπορεί για την κοινωνία το πρώτο θέμα να είναι η ακρίβεια και η δυσκολία των πολιτών να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της υπονόμευσης της Δημοκρατίας, με βάση αυτά που ανακοινώνονται από δημοσιογραφικές έρευνες. Δεν είναι πια μόνο το «Documento» που βγάζει όλα τα «λαβράκια», αλλά είναι η «Καθημερινή», το «Βήμα», η «Εστία», η «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς και sites, άνθρωποι που δεν είναι υποστηρικτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι έρευνες γίνονται από έγκριτους δημοσιογράφους που πραγματικά κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία. Δεν έχουμε περιθώριο να αμφισβητήσουμε ότι ο «ελέφαντας» είναι μέσα στο δωμάτιο του Μαξίμου», ανέφερε ακόμη ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Ακούγοντας την Δευτέρα (14/11) το παραλήρημα του κ. Μητσοτάκη, φάνηκε ότι ο ίδιος πια, το «μότο» ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα εξαντληθεί ο συνταγματικός χρόνος, το αφήνει στο παρελθόν…»

 Σε ερώτηση για το αν οι εξελίξεις θα φέρουν νωρίτερα τις εθνικές εκλογές, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Ακούγοντας την Δευτέρα (14/11) το παραλήρημα του κ. Μητσοτάκη, φάνηκε ότι ο ίδιος πια, το «μότο» ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα εξαντληθεί ο συνταγματικός χρόνος, το αφήνει στο παρελθόν. Ήταν μια ομιλία, στην διάρκεια της οποίας προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σε έναν εσωτερικό κομματικό χώρο που βοά. Θα πρέπει να σημειώσουμε την καθόλα ψύχραιμη αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ., ο οποίος έστειλε ένα τελεσίγραφο στο Μαξίμου με αποδέκτη τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν μπορεί υπ’ αυτούς τους όρους να συνεχίζει να είναι υπουργός Εξωτερικών, καθώς η παρακολούθηση του μέσα από το Predator είναι να υπονομεύει το κύρος της ίδιας της χώρας. Μεταξύ άλλων θέτει την απομάκρυνση του κ. Μητσοτάκη στις επαναληπτικές εκλογές όταν θα χρειαστεί ένα διακομματικό σχήμα για τις δεύτερες εκλογές και εκεί προτείνει να είναι αρχηγός αυτού του σχήματος».

«Είναι έτοιμο είναι το αίτημα της κοινωνίας για να ξεφύγουμε από τη φρίκη των παρακολουθήσεων και της αβάσταχτης καθημερινότητας εξαιτίας των εμμονικών πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας…»

 Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το επίπεδο εκλογικής ετοιμότητας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης απάντησε: «Εκλογική ετοιμότητα υπάρχει, όλα τα κόμματα λίγο πολύ είναι έτοιμα. Εκείνο που όμως είναι έτοιμο είναι το αίτημα της κοινωνίας για να ξεφύγουμε από τη φρίκη των παρακολουθήσεων και της αβάσταχτης καθημερινότητας εξαιτίας των εμμονικών πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας μη δίνοντας τη δυνατότητα στα λαϊκά στρώματα να ανακουφιστούν στοιχειωδώς με τη μείωση του Φ.Π.Α., την κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα κλπ. Δείχνει μια υπερπροστατευτική συμπεριφορά στους ελάχιστους επιχειρηματικούς ομίλους αφήνοντας την κοινωνία στο πυρ το εξώτερο να τσιγαρίζεται μέσα σε μια αβίωτη οικονομικά πραγματικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...