Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Δ. Εμμανουηλίδης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις

«Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με πολύ υψηλή τιμή, το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια εντελώς πρόχειρη κίνηση, απέραντο ευχολόγιο και ακατάσχετη υμνολογία στην Kavala Expo»

Ακολούθησε μας

spot_img

«Η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το να δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας για το ότι οι οικονομικοί δείκτες πηγαίνουν καλά, μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο κι όχι με την ζώσα πραγματικότητα».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος σχολίασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία ενόψει του χειμώνα. Παράλληλα, άσκησε κριτική για την έκθεση του Επιμελητηρίου, την οποία χαρακτήρισε τελματωμένη, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί του δήμου Παγγαίου.

«Στην οικονομία τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο – Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μια πολύ υψηλή τιμή – Το «καλάθι του νοικοκυριού», είναι μια εντελώς πρόχειρη κίνηση που γίνεται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις…»

«Η χειμερινή περίοδος ανοίγει για τους πολίτες με εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές. Στην οικονομία τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μια πολύ υψηλή τιμή, ενώ παράλληλα η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από το κύμα ακρίβειας στα βασικά είδη διατροφής.

Είδαμε μια προσπάθεια εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης με το «καλάθι του νοικοκυριού», που έχει τον χαρακτήρα μιας καθόλου ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της ακρίβειας. Είναι μια εντελώς πρόχειρη κίνηση που γίνεται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Όμως με τις εντυπώσεις δεν χαράσσεται πολιτική. Αυτή χαράσσεται με την πραγματική ευθύνη που πρέπει να έχει ο αρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση της κατάστασης», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Απέραντο ευχολόγιο και ακατάσχετη υμνολογία, διαπίστωσε στην KAVALA EXPO, ο Δ. Εμμανουηλίδης

 «Η κυβέρνηση μιλά επίσης για επενδυτικό οργασμό. Που τον βλέπει εδώ στην περιοχή μας, όταν δεν έχει γίνει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία; Θέματα που χρονίζουν δεν βρίσκουν λύση. Βλέπουμε την περίπτωση των Λουτρών Ελευθερών που για δεκαετίες δεν προχωρά. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πρόσφατα βρέθηκα στην έκθεση του Επιμελητηρίου απ’ όπου αποκόμισα μια εντύπωση που δεν απέχει από το να τη χαρακτηρίσω τελματωμένη. Μια έκθεση που τα προηγούμενα χρόνια είχε έναν αναπτυξιακό παλμό, πλέον είναι τελματωμένη, τόσο από άποψης συμμετοχής, όσο και από τον αριθμό των επισκεπτών. Δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το ιδιαίτερο. Απεναντίας είδα και άκουσα ένα απέραντο ευχολόγιο και μια ακατάσχετη υμνολογία για αυτά που έχουν κατορθωθεί από την κυβέρνηση, όταν η ίδια η πραγματικότητα δείχνει άλλα στην τοπική κοινωνία και πανελλαδικά», επισήμανε στην συνέχεια ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Δεν μπορεί να μην μειώνεται ο Φ.Π.Α. σε βασικά είδη, δεν μπορεί να μην μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα…»

 «Δεν μπορεί με επικοινωνιακό τρόπο να διαμορφώνεται η πραγματικότητα, η οποία είναι ζοφερή. Τα οικονομικά προβλήματα έχουν ξεπεράσει τις αντοχές της οικογένειας με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιτέλους μια πιο αποτελεσματική και κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική. Δεν μπορεί να μην μειώνεται ο Φ.Π.Α. σε βασικά είδη, δεν μπορεί να μην μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η επιβάρυνση των νοικοκυριών είναι τέτοια που δεν μπορούν να αντέξουν τις απαιτήσεις ενός μηνός. Όλες αυτές οι δυσλειτουργίες στην κυβερνητική πολιτική αντανακλούν στην απόγνωση που νιώθει ο επαγγελματίας, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος. Με τέτοια πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει αύριο στην κοινωνία. Δεν υπάρχει αύριο όταν η πολιτική καθορίζεται από όρους επικοινωνίας κι όχι πραγματικής αγωνίας για την κοινωνία», δήλωσε ακόμη ο Δ. Εμμανουηλίδης.

Αναποτελεσματική η αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση

Τέλος, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί του δήμου Παγγαίου, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογράμμισε: «Δεν μπορεί παρά να στραφεί το ενδιαφέρον μας στην απόγνωση που νιώθουν οι αμπελουργοί και οι ελαιοπαραγωγοί μας, καθώς χτυπήθηκαν το καλοκαίρι από την κακοκαιρία. Μέσα από ένα πολιτικό μασάζ που δέχτηκαν από κυβερνητικά στελέχη για να τους πουν ότι είναι κοντά τους, αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν κοντά τους, αλλά συνεχώς παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες. Επίσης πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης της παραγωγής των σταφυλιών. Μένει μέσα στα αμπέλια αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του πρωτογενούς τομέα από τη μεριά της κυβέρνησης. Το ίδιο ισχύει και για την απόγνωση που νιώθουν και οι κτηνοτρόφοι μας, με ένα αυξημένο κόστος παραγωγής που δεν μπορούν πια να συντηρήσουν το ζωικό κεφάλαιο που διαθέτουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα