Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για...

Το θύμα κατάλαβε την απάτη, αλλά ο δράστης εξαπάτησε συγγενικό της πρόσωπο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Δ. Εμμανουηλίδης: Η δράση δημιουργεί αντίδραση

«Το να διχάζεται μια κοινωνία είναι ό,τι χειρότερο για το μέλλον της χώρας, είναι ανάγκη οι πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό...»

Ακολούθησε μας

spot_img

«Η δράση δημιουργεί αντίδραση κι όταν αυτή συνοδεύεται από εξοντωτικές και τιμωρητικές συνέπειες, εννοείται ότι και το κύμα της αντίδρασης αντί να καταλαγιάσει θα οξυνθεί».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Υγείας, τα οποία και θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά.

«Είναι οδυνηρή πράγματι αυτή η κατάσταση, γιατί το να διχάζεται μια κοινωνία είναι ό,τι χειρότερο για το μέλλον της χώρας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα είναι φανερές…»

«Είναι δυστύχημα να έχει χωριστεί η κοινωνία σε δυο στρατόπεδα, των εμβολιασμένων από τη μια και των ανεμβολίαστων από την άλλη. Είναι οδυνηρή πράγματι αυτή η κατάσταση, γιατί το να διχάζεται μια κοινωνία είναι ό,τι χειρότερο για το μέλλον της χώρας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα είναι φανερές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος με έμφαση τόνισε παράλληλα ότι είναι ανάγκη οι πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό.

«Το μόνο μέσο που θα μπορούσε να κάμψει την αντίδραση των ανεμβολίαστων ήταν η μεθοδευμένη και μέσα στον χρόνο διαρκής προσπάθεια πειθούς. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, διότι από την αρχή δόθηκε ένας πανηγυρικός τόνος από την κυβέρνηση όσον αφορά την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, χωρίς να προσμετρηθεί η ανάγκη της ίδιας της πολιτείας να καθοδηγήσει σωστά τους πολίτες προς την ανάγκη του εμβολιασμού», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Η λογική της αλαζονείας και της υπέρμετρης αισιοδοξίας, η οποία γίνεται μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους δεν μπορεί να είναι ο λόγος εκείνος που θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα…»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τις κυβερνητικές θριαμβολογίες ακολούθησε η παταγώδης αποτυχία, καθώς οι κυβερνώντες μιλούσαν για 70% ποσοστό εμβολιασμού μέσα στον Ιούνιο και ενώ σήμερα είμαστε στο 53% περίπου.

«Μέτρα που έχουν αυτόν τον τιμωρητικό χαρακτήρα νομίζω ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Η λογική της αλαζονείας και της υπέρμετρης αισιοδοξίας, η οποία γίνεται μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους δεν μπορεί να είναι ο λόγος εκείνος που θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Δεν θα θέλαμε τα πράγματα να έχουν αυτήν την εξέλιξη αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα η ίδια δεν μπορεί παρά να μας δικαιώνει. Το Ε.Σ.Υ. ενώ άντεξε κι έδωσε δείγματα γραφής για την προστασία της δημόσιας υγείας όλη την περίοδο της πανδημίας είναι πλέον υποβαθμισμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την οικονομία», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

Η ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα μέτρα της κυβέρνησης

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. και νέα έξαρση της πανδημίας», αναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ανακοίνωσή του. «Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του», αναφέρει ακόμη.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν: Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά. Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ – ειδικά των ανεμβολίαστων – και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα Μ.Μ.Μ. Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα. Αντί να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα