Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Παπουτσής: Δεν προσφερόμαστε ως «τσόντα» σε μία πολιτική δύναμη για να κυβερνηθεί ο τόπος

Ημέρα:

«Εκ των προτέρων θέση μας είναι ότι δεν προσφερόμαστε ως «τσόντα», όπως λέει ο λαός μας, στο να διαδραματίσουμε ρόλο συμπληρωματικό ή παραπληρωματικό σε μια πολιτική δύναμη για να κυβερνηθεί ο τόπος με βάση τις προσωπικές ή συλλογικές μας επιθυμίες. Αυτές στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι επουσιώδεις, δεν μας αφορούν, το έχουμε αποδείξει στη μακρά περίοδο της κρίσης. Για εμάς πρώτιστο ζήτημα είναι η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα με ένα στέρεο και σταθερό τρόπο και ει δυνατό με βάση τις δικές μας προτεραιότητες, αν αυτές εισακουστούν από τους πολίτες».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Παπουτσής,  ο οποίος συνέχισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατό πιο ισχυροί στις επικείμενες εκλογές, ώστε να ακουστεί με πιο πειστικό τρόπο η φωνή μας, στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα. Πρώτιστη ανάγκη σε μια δημοκρατία φιλελεύθερη δυτικού τύπου, είναι η ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας. Επίσης σημαντικό είναι να κυβερνηθεί με έναν δίκαιο τρόπο, ασφαλή, εθνικά επωφελή και προς το συμφέρον της πατρίδας και του ελληνικού λαού στην κατεύθυνση να υπάρχει μια δίκαιη ανακατανομή του εθνικού παραγόμενου προϊόντος. Αυτά είναι για εμάς βασικά στοιχεία μαζί με τις αρχές της ελληνικής και ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην οποία συμμετέχουμε».

«Εάν υπάρξει η ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να είναι τόσο ισχυρή η πολιτική εντολή από τις εκλογές προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε και επιλογές, που να συνάδουν κυρίως με τις δικές μας ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητες…»

Ο Δημήτρης Παπουτσής σημείωσε ακόμη ότι «εάν υπάρξει η ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να είναι τόσο ισχυρή η πολιτική εντολή από τις εκλογές προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε και επιλογές, που να συνάδουν κυρίως με τις δικές μας ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητες. Αν οι εκλογές και οι πολίτες επιφυλάξουν μια μεταχείριση αμελητέας πολιτικής δύναμης για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., κάτι που θα είναι άδικο για εμάς αλλά ίσως μια πραγματικότητα που είμαι βέβαιος ότι θα την αποφύγουμε, τότε η πολιτική βούληση του λαού, θα είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει να μην αφορά το να ακουστεί και να έχει δύναμη και λόγο η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μας πέφτει λόγος. Θα υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις πολύ πιο ισχυρές από εμάς κι αυτές θα έχουν τον πρώτο λόγο και το καθήκον να καταθέσουν τη δική τους ευρύτερα αποδεκτή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αν δεν το καταφέρουν και υπάρξει μια πρόδηλη κατάσταση ακυβερνησίας θα είμαστε εκεί για να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου, με όρους που θα προκύψουν σε μια τέτοια περίπτωση. Εδώ είμαστε να τα εξετάσουμε όλα αυτά».

«Πάντοτε παρατηρούμε τις δημοσκοπήσεις με προσοχή, τις λαμβάνουμε υπόψη μας και προσπαθούμε με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές να βελτιώνουμε με υπεύθυνο τρόπο τη λειτουργία μας…»

 Ο πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλήθηκε να σχολιάσει και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και επισήμανε σχετικά: «Η αλήθεια είναι πως οι δημοσκοπήσεις απηχούν σε μια χρονική περίοδο τις διαφαινόμενες διαθέσεις της κοινωνίας. Πάντοτε τις παρατηρούμε με προσοχή, τις λαμβάνουμε υπόψη μας και προσπαθούμε με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές να βελτιώνουμε με υπεύθυνο τρόπο τη λειτουργία μας στα δημόσια πράγματα της χώρας. Προκύπτει μια αίσθηση στασιμότητας σε σχέση με την ανοδική πορεία που είχαμε εδώ και έναν χρόνο. Εδώ είμαστε για να κριθούμε. Μέλημα μας είναι να είμαστε καθημερινά όσο το δυνατό πιο υπεύθυνοι στον δημόσιο λόγο της χώρας και να υπερασπιζόμαστε με πείσμα, πίστη και αφοσίωση τις ιστορικές αλήθειες και στα ιστορικά δίκαια που αφορούν στη χώρα και στην παράταξη μας».

«Η περίοδος που διανύουμε και περισσότερο η περίοδος που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, δεν είναι και τόσο βατή και προβλέψιμη. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, κυρίως χειροπιαστά, που θα μπορούσαν να μας κάνουν αισιόδοξους στις οποιεσδήποτε εκτιμήσεις μας»

 Αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, αλλά και όλη την Ευρώπη, καθώς και την αβεβαιότητα που αναμένεται να κυριαρχήσει στη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα, ο Δημήτρης Παπουτσής τόνισε: «Υπάρχει μια διαρκής κινητικότητα που συνεπάγεται ταυτόχρονα και αβεβαιότητα σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις. Η περίοδος που διανύουμε και περισσότερο η περίοδος που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, δεν είναι και τόσο βατή και προβλέψιμη. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, κυρίως χειροπιαστά, που θα μπορούσαν να μας κάνουν αισιόδοξους στις οποιεσδήποτε εκτιμήσεις μας. Η Ευρώπη επηρεάζεται άμεσα από την αβεβαιότητα που συνεπάγεται ο αναιτιολόγητος και αδικαίωτος πόλεμος σε κάθε περίπτωση σε σχέση με την επιλογή του Πούτιν να εισβάλει σε μια γειτονική χώρα όπως η Ουκρανία και τα όσα προκύπτουν από αυτόν τον ανεξήγητο πόλεμο. Από την άλλη η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με την απρόκλητη και ωμή επιθετική δραστηριότητα της Τουρκίας, που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο επικίνδυνη. Αυτή όμως είναι η πολιτική, η οποία απαιτεί πάντα να υπάρχει εγρήγορση, ετοιμότητα και προνοητικότητα σε σχέση με αυτά που μας περιβάλλουν ή σε σχέση με μελλοντικές εξελίξεις που μπορεί κανείς να ανιχνεύσει».

«Θέλαμε και θέλουμε να είμαστε ισχυρή πολιτική δύναμη, ώστε η φωνή μας να ακούγεται όσο το δυνατό περισσότερο στην εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και διεθνώς…»

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ιστορικά τουλάχιστον, υπήρξε ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα, μια πολιτική δύναμη που μεταξύ άλλων χαρακτηρίστηκε από την επαφή της με την διεθνή πραγματικότητα στη μακρά περίοδο της μεταπολίτευσης. Παίξαμε ρόλο μέσα από τη συμμετοχή μας στους διεθνείς θεσμούς, είτε στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, είτε μέσω της Ε.Ε., μέσα όμως και από την κυβερνητική μας εμπειρία.

Δεν μας ενδιέφερε ποτέ η συλλογική μας αφεντιά ως πρώτιστο ζήτημα στην πορεία της χώρας. Θέλαμε και θέλουμε να είμαστε ισχυρή πολιτική δύναμη, ώστε η φωνή μας να ακούγεται όσο το δυνατό περισσότερο στην εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και διεθνώς. Αυτό το επιδιώκαμε κυρίως στα δύσκολα χρόνια που χαρακτηρίζουν την πορεία των πραγμάτων την τελευταία περίοδο των 12 και πλέον ετών από την αρχή της χρεοκοπίας και με βάση τα όσα ακολούθησαν. Μέλημά μας είναι να υπερασπιζόμαστε τις ιστορικές αλήθειες της χώρας, τα ιστορικά μας δίκαια ως χώρας, κοινωνίας και ως λαού που μάχεται για το καλύτερο δυνατό μέσα σε έναν κόσμο που εξελίσσεται, αλλάζει, που δοκιμάζεται και χαρακτηρίζεται από τις δικές του αντιφάσεις όπως τις ζούμε τα τελευταία χρόνια και σε σχέση με τις επιλογές που κατά καιρούς γίνονται στο πλαίσιο των χωρών της Ε.Ε. και των πολιτικών επιλογών που κατά καιρούς προκύπτουν σε διάφορες χώρες ως προς την ανάγκη διακυβέρνησης τους», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Παπουτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...