Δημήτρης Εμμανουηλίδης: «Οι εκλογές δεν είναι πρόθεσή μας, αλλά…»

Ημέρα:

Στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης και στην απόφασή του να ψηφίσει «ναι», αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

«Πραγματικά ζήσαμε δύσκολες στιγμές το βράδυ της Τετάρτης, υπό την έννοια ότι η απόφαση που έπρεπε να πάρει ο καθένας μας ήταν καθοριστική για τις συλλογικές τύχες της κοινωνίας. Η ψήφος στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση έγινε μετά λόγου γνώσεως. Όλοι συμφωνούμε ότι τα μέτρα είναι σκληρά, είναι απάνθρωπα έως αβίωτα. Δεν υπάρχει στέλεχος του χώρου και νομίζω και της κοινωνίας που να μην διαπιστώνει αυτήν την ωμή πραγματικότητα. Ωστόσο, επειδή ο τόπος πρέπει να έχει συνέχεια και να κυβερνηθεί αναλαμβάνουμε αυτήν την ιστορική ευθύνη με κοινωνικό καθαρά πρόταγμα να σώσουμε ό,τι είναι δυνατό από αυτήν την κοινωνική λαίλαπα που επιβάλλουν οι άλλοι», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Θέμα προσωπικής συνείδησης και του κόμματος αν θα παραιτηθούν όσοι ψήφισαν «όχι»

Κληθείς να σχολιάσει την αρνητική ψήφο και το «παρών» των συναδέλφων του από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, υπογράμμισε: «Το γεγονός ότι βρέθηκαν σύντροφοι να αποδοκιμάσουν αυτήν την πολιτική του πρωθυπουργού, νομίζω ότι αδικεί την πραγματικότητα, τους εαυτούς τους και τον ίδιο τον χώρο της Αριστεράς. Θέλω να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Απευθύνομαι απέναντι σε συντρόφους, με τους οποίους συμπορευτήκαμε και συμπορευόμαστε, αλλά επιτέλους πρέπει να είμαστε και ειλικρινείς με τον εαυτό μας και την κοινωνία. Τώρα το αν θα παραιτηθούν, αυτό είναι θέμα προσωπικής συνείδησης των συναδέλφων και χειρισμού του ίδιου του κόμματος. Καλώς ή κακώς υπογράψαμε ένα πολιτικό συμβόλαιο για την παράδοση της έδρας στο κόμμα μας».

Επιβεβλημένος ο ανασχηματισμός…

Σε ερώτηση για τον αν πρέπει να γίνει ανασχηματισμός, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απάντησε: «Ο ανασχηματισμός είναι επιβεβλημένος και μάλιστα άμεσα, διότι αυτό που συμβαίνει είναι μια πολιτική ανακολουθία. Υπουργοί που καταψήφισαν την κυβέρνηση με την απόσυρση της στήριξης τους, αναφέρομαι στους Δ. Στρατούλη, Π. Λαφαζάνη και Κ. Ήσυχο, είναι αυτονόητη πολιτική ηθική ότι θα έπρεπε να παραιτηθούν από τον υπουργικό θώκο για να διευκολύνουν τους χειρισμούς του πρωθυπουργού. Δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Είναι νομίζω επιβεβλημένο να πάρει πρωτοβουλία ο Αλέξης Τσίπρας για να τακτοποιήσει την κανονικότητα.

«Οι εκλογές δεν είναι πρόθεσή μας, αλλά…»

Τέλος, για το αν διακρίνει εκλογές στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απολύτως αναγκαίο είναι να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα. Όμως επειδή στην πολιτική ποτέ δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για όσα πρόκειται να συμβούν, δεν είναι πρόθεσή μας, όμως αν φτάσουμε σε αδιέξοδο κι αν χρειαστεί θα πάμε σε εθνικές εκλογές, που θα είναι και η τελευταία λύση».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...