Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Γιάννης Δελής: «Να παραμεριστεί κάθε σκέψη για κλειστά στρατόπεδα προσφύγων»

Ημέρα:

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (26/11) τη δομή προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στην Καβάλα. 

«Ως κόμμα επιμένουμε να αναδεικνύουμε πάντα τις ρίζες του προβλήματος αυτού, που είναι  οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι επεμβάσεις, η φτώχεια, οι κατατρεγμοί που βασιλεύουν σε πολλές χώρες, που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Δελής.

«Στεκόμαστε ανθρώπινα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους…»

«Στεκόμαστε ανθρώπινα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και καλούμε το εργατικό και λαϊκό  κίνημα να σταθεί δίπλα τους και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους. Δικαιώματα τα οποία  καταπατώνται βάναυσα και προσβάλλονται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της επαίσχυντης συμφωνίας που έχει κάνει με την Τουρκία, εγκλωβίζοντας χιλιάδες  δυστυχισμένους ανθρώπους στην πατρίδα μας και φυσικά την συμφωνία που έχουν σ’ αυτό το θέμα και οι ελληνικές κυβερνήσεις», υπογράμμισε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Για το ζήτημα της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γιατί θα πρέπει να δώσουν το πρόβλημα στις σωστές τους διαστάσεις…»

«Όλα αυτά θα πρέπει να καταδικαστούν στην συνείδηση του ελληνικού λαού, άμεσα να δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να παραμεριστεί κάθε σκέψη για κλειστά στρατόπεδα προσφύγων, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πάνε στις χώρες όπου βρίσκονται οι οικογένειές τους. Για το ζήτημα της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γιατί θα πρέπει να δώσουν το πρόβλημα στις σωστές τους διαστάσεις, να αναδείξουν και την πολιτική και την ανθρώπινη πλευρά, γιατί όλοι όσοι έχουμε ένα δημόσιο λόγο λειτουργούμε και διαπαιδαγωγικά  για την κοινωνία.  Δεν ξέρω υπ’ αυτή την έννοια αν έχει σημασία ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που είναι σ’ αυτή την δομή. Πρέπει να είναι κάπου 800 άνθρωποι», δήλωσε ακόμη ο κ. Δελής.

«Πρέπει να σκεφτούμε πως η Καβάλα ξέρει από την προσφυγιά και να μην ξεχνάμε πως η πόλη έχει ένα μεταναστευτικό προφίλ»

«Δεν στεκόμαστε όμως σ’ αυτό και νομίζω πως οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ πρέπει να ζήσουν σαν άνθρωποι και πολύ περισσότερο να έχουν ό,τι έχουν και τα δικά μας παιδιά. Να σταθούμε δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους και  πρέπει να σκεφτούμε πως η Καβάλα ξέρει από την προσφυγιά και να μην ξεχνάμε πως η πόλη έχει ένα μεταναστευτικό προφίλ», συμπλήρωσε. Ερωτηθείς για την παραβατική συμπεριφορά  κάποιων ανθρώπων που διαμένουν στα  camp και δεν λογίζονται ως πρόσφυγες αλλά ως μετανάστες, ο κ. Δελής απάντησε ότι  «αυτές οι συμπεριφορές στατιστικά θα τις βρει κανείς και μέσα εκεί, αλλά και έξω από τα camp. Συνεπώς δεν ξέρω αν είναι και τόσο αθώο να επικεντρώνουμε στην παραβατικότητα αυτών των ανθρώπων. Είναι η παραβατικότητα που υπάρχει σε όλη την κοινωνία και τίποτα περισσότερο. Γι’ αυτό θα πρέπει να απομακρυνθούμε από την λογική των στρατοπέδων. Φανταστείτε τι ψυχολογία αναπτύσσουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Γι’ αυτό  και είμαστε εκτός των άλλων αντίθετοι στα κλειστά στρατόπεδα».

Μετά την επίσκεψη του στην Καβάλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέβη στη Θάσο για να δει από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία

«Είναι άνθρωποι που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση γι’ αυτό καλό είναι να μπαίνουμε στην κατάσταση του άλλου όσο μπορούμε για να βοηθήσουμε και να υπάρχει και η αναγκαία εγρήγορση για να αντιμετωπίζονται διάφορα φαινόμενα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτά να γίνονται αφορμή για να ξεσπούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Κάτι για το οποίο έχουν ευθύνη οι ελληνικές και ευρωπαϊκές  κυβερνήσεις με την συμπεριφορά τους γύρω απ’ αυτό το ζήτημα», υπογράμμισε καταληκτικά ο Γιάννης Δελής. Μετά την επίσκεψη του στην Καβάλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέβη στη Θάσο για να δει από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...