Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Βρισκόμαστε σε μια απόλυτη παράλυση της οικονομίας»

Ημέρα:

«Βρισκόμαστε σε μια απόλυτη παράλυση της οικονομίας, αφού η ανάπτυξη εξαγγέλθηκε, αλλά φυσικά αργεί πολύ να έρθει, το δημόσιο διογκώνεται, καθώς η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τις προσλήψεις από το παράθυρο των δικών της παιδιών, για να αυξηθούν οι δαπάνες που αντιμετωπίζονται με νέους φόρους, ενώ η ιδιωτική οικονομία έχει παραλύσει», τόνιζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.«Η αξιολόγηση καθυστερεί, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται η πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων, αφού οι τρύπες μεγαλώνουν και στο βάθος αρχίζει ξανά η κουβέντα για ενδεχόμενο grexit στο μέλλον. Η συζήτηση γίνεται για το νέο ρόλο ή την αποβολή ακόμη του Δ.Ν.Τ. από το ελληνικό πρόγραμμα, που αν συμβεί, θα πέσουμε 100% στα χέρια της Γερμανίας και του Β. Σόιμπλε, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι αυτό συνεπάγεται ενδεχομένως άλλα μέτρα, αφού η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της με την Ελλάδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει καμιά προοπτική…

Παράλληλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει το καθεστώς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., την ώρα που η χώρα οδηγείται στην κατάρρευση γρήγορα πλέον.

«Καμιά επένδυση δεν φαίνεται στον ορίζοντα με αυτή τη φορολογία και την αστάθεια, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν γνωρίζοντας ότι αυτό θα γίνει μόνο αν αποκρύψουν εισόδημα για να μη χρεωθούν τις παράλογες και εξωφρενικές εισφορές. Οι αποκρατικοποιήσεις καρκινοβατούν, χρήμα φρέσκο δεν έρχεται στη χώρα και δεν υπάρχει καμιά προοπτική. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της νοοτροπίας που διακατέχει την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.», ανέφερε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η χώρα ζει έναν εφιάλτη, κύρια αιτία του οποίου είναι αυτή η διακυβέρνηση»

«Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την παράμετρο του προσφυγικού, όπου η χώρα καλείται συνεχώς να αντιμετωπίσει όλο και μεγαλύτερο βάρος, έχοντας αποδείξει ότι κι αυτό που έχει μέχρι τώρα δεν μπορεί να το σηκώσει επιτυχώς και μαζί τις γεωπολιτικές αστάθειες που προκύπτουν από τη στάση της Τουρκίας και τις εντάσεις στις σχέσεις Η.Π.Α. – Ε.Ε., καταλαβαίνουμε ότι το τοπίο πλέον γίνεται εφιαλτικό. Η χώρα ζει ένα εφιάλτη, κύρια αιτία του οποίου είναι αυτή η διακυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό φωνάζει για πολιτική αλλαγή, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποφασιστούν από τον πρωθυπουργό εκλογές. Δείχνουν όμως αποφασισμένοι να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι στην κατάρρευση τους θα παρασύρουν και τη χώρα», τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα έχουν κάνει σε όλα μούσκεμα…»

Τέλος, αναφορικά με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που άρχισε την Τετάρτη (18/1) στη Βουλή με θέμα το αγροτικό, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Οι αγρότες αντιμετωπίζουν το φάσμα του αφανισμού, αφού ούτε η πρωτογενής παραγωγή ενισχύεται, ούτε βέβαια η προοπτική των αγροτών βελτιώνεται με το νέο ασφαλιστικό και τις απαγορευτικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν, όταν πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να πληρώσουν εισφορές του προηγούμενου καθεστώτος. Είναι απορίας άξιο πως θα σταθεί η πρωτογενής παραγωγή με αυτές τις συνθήκες. Χωρίς πρωτογενή παραγωγή όλη η οικονομική δραστηριότητα βυθίζεται και τελματώνει. Τα έχουμε πει αυτά, αλλά τίποτα δεν βελτιώνεται, σε ούτε έναν από τους τομείς. Τα έχουν κάνει σε όλα μούσκεμα και το μόνο που είναι διαπιστωμένο, είναι ότι η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...