Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Αλεξάνδρα Τσανάκα: «Είμαι σίγουρη ότι το νέο σχήμα θα είναι στη Βουλή»

Ημέρα:

spot_img

Για την απογοήτευσή της από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και για την απόφασή της να ενταχθεί στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «Λαϊκή Ενότητα», μίλησε στον «Ενήμερο» η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Καβάλας, Αλεξάνδρα Τσανάκα.

«Εγώ που είμαι ένας άνθρωπος που από νεαρή ηλικία ασχολούμαι με τα κινήματα και είμαι στον χώρο της Αριστεράς, έφτασα τον Ιανουάριο να γίνω βουλευτής και να ελπίζω και να προσπαθώ με βάση τις ιδέες μου κι αυτά που λέγαμε στο πρόγραμμά μας να αλλάξουμε την κοινωνία, απογοητεύτηκα, όπως και πολύς κόσμος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τώρα θεωρώ ότι πρέπει να αντισταθούμε, γιατί δυστυχώς το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός. Δεν έχει αυτό το μνημόνιο οικονομικές διαστάσεις, αλλά και διαστάσεις που σχετίζονται με την έλλειψη δημοκρατίας, που κατ’ εμέ είναι πολύ πιο σοβαρό. Με αυτήν την έννοια έβαλα την υπογραφή μου στην δημιουργία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και θα στηρίξω οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα.

«Είμαι σίγουρη ότι το νέο σχήμα θα είναι στη Βουλή»

Ερωτηθείσα για το αν θεωρεί ότι η «Λαϊκή Ενότητα» θα κατορθώσει να μπει στην Βουλή, η κ. Τσανάκα απάντησε: «Εγώ είμαι στρατιώτης. Είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ονειρευόμουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Ψηφίσαμε Τσίπρα και φτάσαμε να έχει μια σχέση με την Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά τις πολιτικές, έστω και με εξαναγκασμό, εγώ δεν λέω ότι το έκανε επίτηδες, όμως συνέβη και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Έχουμε πολλές ελπίδες, δεν μπορώ να πω για ποσοστά, αλλά είμαι σίγουρη ότι το νέο σχήμα θα είναι στην Βουλή. Θα είναι πλατύ και θα χωράει όλο τον κόσμο που έχει αναφορά στην Αριστερά, αλλά και σε διαφορετικές πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν, ώστε να εφαρμοστεί απλά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αυτό πρέπει να κάνουμε», τόνισε καταληκτικά η κ. Τσανάκα.

   ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑ

    Αθήνα 21-8-2015

 Βρίσκομαι από τα εφηβικά μου χρόνια στον χώρο της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της πάλης για μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

Στις εκλογές του Γενάρη οι πολίτες του Νομού με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν βουλευτή Καβάλας με ρητή εντολή να εφαρμόσω μαζί με τους συντρόφους μου το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα που προέβλεπε:

– Κατάργηση των μνημονίων και των καταστροφικών υφεσιακών μέτρων που επιφέρουν στην οικονομία.

–  Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε να μην αποτελεί                   θηλιά στον λαιμό της κοινωνίας και των επόμενων γενεών.

– Την Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

– Άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

– Εθνικό Σχέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

– Θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

 

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε και τον οδηγό της δράσης μου στην Βουλή αυτούς τους μήνες.

Δυστυχώς η συμφωνία που μας επιβλήθηκε αποτελεί ένα 3ο  μνημόνιο  που ακόμα και τα ξένα ΜΜΕ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν «κατάλογο φρικαλεοτήτων».

Αρνήθηκα να την ψηφίσω και κατήγγειλα τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο Κοινοβούλιο.

Περίμενα οι ραγδαίες αυτές πολιτικές εξελίξεις να αντιμετωπιζόταν απο το κόμμα μου, το Σύριζα, στην βάση της εσωκομματικής δημοκρατίας που είχαμε κατακτήσει, με σεβασμό στην συλλογικότητα και τους κανόνες της.

Αντί γι΄αυτό, έκπληκτη, είδα την κυβέρνηση του Σύριζα να μετατρέπεται σε εφαρμοστή μνημονίων,υιοθετώντας την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του ΤΙΝΑ και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων, συνεδριακές αποφάσεις,προεκλογικές δεσμεύσεις και κυρίως τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του.

Διατηρούσα την ελπίδα ότι μέσα απο ενα Συνθετικό Ανοικτό και Δημοκρατικό Συνέδριο θα μπορούσαν να ανιχνευθούν μονοπάτια που θα μας οδηγούσαν ενωμένους στον δρόμο του απεγλωβισμού απο την αδιέξοδη πραγματικότητα του 3ου Μνημονίου.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε  εκλογές προτού πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Σύριζα δεν αφήνει καμμία αυταπάτη.

Από σήμερα αποχώρω απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα και συμμετέχω μαζί με τους συντρόφους μου που επέλεξαν τον δρόμο της συνέχισης του Αγώνα ενάντια στα Μνημόνια, στην Κ.Ο της Λαικής Ενότητας.

Αλεξάνδρα Τσανάκα

Βουλευτής Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...