Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Άκουσαν την κοινωνία, κατέγραψαν προβλήματα

Ημέρα:

Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτο Σιμόπουλο, Α΄ Πειραιώς Χριστόφορο Μπουτσικάκη και Β΄ Δυτικής Αττικής Γιώργο Κώτσηρα, βρέθηκε την Πέμπτη (5/9) στην Καβάλα, με αφορμή την 84η ΔΕΘ, και τις επισκέψεις κλιμακίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στους νομούς των Περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στόχος των επισκέψεων, μεταξύ άλλων σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις, παραγωγικούς φορείς, αγροτικούς συνεταιρισμούς και πανεπιστημιακά ιδρύματα ήταν να συζητηθούν οι προκλήσεις σχετικά με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κλιμακίου

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κλιμακίου των βουλευτών της ΝΔ, ξεκίνησε με τον Δήμο Παγγαίου, όπου υπήρξε συνάντηση του κλιμακίου με τον δήμαρχο Παγγαίου και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Παγγαίου, ακολούθησε επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια και στο Επιμελητήριο, όπου επίσης βρέθηκαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Καβάλας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και η ΕΑΣ Καβάλας, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας και στη συνέχεια επίσκεψη στο δημαρχείο Νέστου. Τους τρεις βουλευτές, συνόδευαν στις συναντήσεις τους και οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

Τα στελέχη της Ν.Δ. ακούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και τα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, διαμορφώνοντας έτσι την κεντρική ομιλία του στη Δ.Ε.Θ.

Στη σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μπάμπης Δράκος επισήμανε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. ακούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και τα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, διαμορφώνοντας έτσι την κεντρική ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., όπου κάθε αρχηγός χαράσσει την κυβερνητική του πολιτική. Ο κ. Δράκος είπε ακόμη ότι η παρουσία του κλιμακίου των τριών βουλευτών, αποτελεί μεγάλη τιμή για τη ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

Ο Στράτος Σιμόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους Γ. Πασχαλίδη και Μ. Λαζαρίδη για τη συμμετοχή τους στην περιοδεία τους, ανέφερε ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να καταγράψει τα θέματα των τοπικών κοινωνιών, στο πλαίσιο γενικότερα της δρομολόγησης υλοποίησής τους. Για τις συναντήσεις που είχε το κλιμάκιο των βουλευτών είπε ότι τέθηκαν θέματα υποδομών της Π.Ε.Κ., αλλά και κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτό του ΕΦΚΑ. Για τον δήμο Παγγαίου είπε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση με κυρίαρχο θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη, αλλά και τις τουριστικές και οδικές υποδομές.

Στόχος να απαλλαγούν οι επαγγελματίες από τα βάρη που τους φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τη συνάντηση στο Επιμελητήριο είπε ότι κυριάρχησε το θέμα του ΕΦΚΑ και τα προβλήματα που ζουν στο πετσί τους οι επαγγελματίες από τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές στις εισφορές και τους φόρους για να απαλλαγούν οι επαγγελματίες από τα βάρη που τους φόρτωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης έγινε αναφορά για τον Ε61 και τη σύνδεση του Φίλιππος Β’ με τους Τοξότες.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εξορθολογίσει τη χαοτική κατάσταση την οποία παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό

Από τη μεριά του ο κ. Κώτσηρας μιλώντας για το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εξορθολογίσει τη χαοτική κατάσταση την οποία παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε ότι αλλάζει η διαδικασία χορήγησης ασύλου, το οποίο θα δίνεται μόνο σε όσους το δικαιούνται κι όχι σε όσους κάνουν κατάχρηση για να παραμένουν στη χώρα. Ο κ. Σιμόπουλος είπε για το θέμα ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αγορά μικρών σκαφών αλλά και καμερών που θα καταγράφουν τις κινήσεις πριν ξεκινήσουν οι βάρκες από την Τουρκία, ώστε να ενημερώνεται η γείτονα χώρα αλλά και η Frontex, ενώ τόνισε ότι σε λίγο καιρό θα φανούν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής επί του θέματος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Δράκος ρωτήθηκε γιατί στο πλαίσιο των συναντήσεων δεν υπήρξε αντίστοιχη συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας, Θ. Μουριάδη. Ο Μ. Δράκος απάντησε ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξουν συναντήσεις με όλους, σημειώνοντας ότι δεν έχει κάποιον ενδοιασμό για συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με τον νέο δήμαρχο, κάτι που μπορεί να γίνει κάποια άλλη φορά στο μέλλον.

Μάλιστα ειδικά για το προσφυγικό ο κ. Δράκος είπε ότι αυτός και η κ. Τσανάκα υποδέχτηκαν 1.500 πρόσφυγες όταν εκεί δεν ήταν κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος ξόδεψε 420.000 ευρώ από τα χρήματα των Καβαλιωτών, τα οποία ακόμη δεν πήρε πίσω, κάτι που όπως είπε θα γίνει τώρα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «γιατί εμείς ότι λέμε το κάνουμε», όπως υπογράμμισε καταληκτικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...