Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Τα σκουπίδια «πνίγουν» τα δάση της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Μεγάλο πρόβλημα για τις δασικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας αποτελεί η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε δασικές εκτάσεις στους δήμους Παγγαίου, Νέστου και Καβάλας, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο δασολόγος, Νίκος Κόντος.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας και την παρουσία του στην πλατεία του Καπνεργάτη, όπου το Δασαρχείο και η Διεύθυνση Δασών Καβάλας διένειμαν το πρωί της Δευτέρας καλλωπιστικά φυτά σε μαθητές και πολίτες, ο κ. Κόντος τόνισε με έμφαση ότι πολλά σημεία των δασών του ηπειρωτικού τμήματος της Π.Ε. Καβάλας, έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε …σκουπιδότοπους!

«Δυστυχώς πολλοί θεωρούν ότι οι δασικές εκτάσεις είναι…σκουπιδότοποι»

«Ως δασική υπηρεσία δυστυχώς παρατηρούμε ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε δασικές εκτάσεις του ηπειρωτικού τμήματος της Π.Ε. Καβάλας. Θεωρούν δυστυχώς πολλοί ότι οι δασικές εκτάσεις είναι… σκουπιδότοποι! Δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν όντως θέματα με τους υπάρχοντες σκουπιδότοπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τα σκουπίδια μας όπου μπορούμε. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα και στους τρεις δήμους του ηπειρωτικού τμήματος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Εμείς κάνουμε ελέγχους από την πλευρά μας όσο μπορούμε. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από τον καθένα την ώρα που κάνει την εναπόθεση των σκουπιδιών μέσα στο δάσος. Στόχος μας είναι περισσότερο να αποτρέψουμε το φαινόμενο αυτό, παρά να το καταπολεμήσουμε στη συνέχεια, γι’ αυτό και καταφεύγουμε σε ενημερωτικές εκδηλώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο κ. Κόντος.

Αναδάσωση της καμένης έκτασης από τη φωτιά του 2014 στο περιαστικό δάσος της Καβάλας – Ενημέρωση μαθητών στα σχολεία  

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας το δασαρχείο και η διεύθυνση δασών Καβάλας διένειμαν εκατοντάδες καλλωπιστικά φυτά, όπως δεντρολίβανο και πικροδάφνες, που παράγονται στο δασικό φυτώριο της Χρυσούπολης.

Ακολούθησε αναδάσωση της καμένης έκτασης από τη φωτιά του 2014 στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, ενώ κλιμάκια των δασικών υπηρεσιών περιόδευσαν  σε δημοτικά και γυμνάσια με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι την επόμενη Δευτέρα μαθητές του 3ου λυκείου Καβάλας θα προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στο ίδιο σημείο του περιαστικού δάσους, όπου πραγματοποιήθηκε αναδάσωση το πρωί της Δευτέρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...