Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στην τελική ευθεία η μεταφορά των σχολών του ΔΙΠΑΕ στο Δημοκρίτειο

Ημέρα:

«Το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τις σχολές από Καβάλα και Δράμα που θα ενταχθούν σε αυτό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όσον αφορά το κομμάτι της συνένωσης».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο καθηγητής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (κόμβος Καβάλας), Θανάσης Μητρόπουλος.

«Ευελπιστούμε να υπάρξει και μία σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, δηλαδή μία δεύτερη σχολή, να έχουμε δύο σχολές αντί για μια στην Καβάλα…»

«Αντίθετα προβλήματα και κάποιες ενστάσεις υπάρχουν στο νομοσχέδιο στα υπόλοιπα κεφάλαια, για παράδειγμα αυτό που αφορά την Ακαδημία Αθηνών, τα οποία σιγά σιγά επιλύονται.  Άρα αυτό δεν αφορά τόσο πολύ την δική μας περίπτωση, όσο την ολοκλήρωση του νόμου. Ουσιαστικά θα συνενωθούν πέντε τμήματα της Καβάλας και τα δύο της Δράμας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Ευελπιστούμε να υπάρξει και μία σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, δηλαδή μία δεύτερη σχολή, να έχουμε δύο σχολές αντί για μια στην Καβάλα. Αυτό είναι ένα θέμα που νομίζω ότι έχει συζητηθεί ή θα συζητηθεί στο πλαίσιο του νόμου και ξαναλέω δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τη νομοθέτηση», ανέφερε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος. 

«Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει βγει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση, θα παραμείνει για 10 μέρες και μετά θα πάρει τον δρόμο για την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και στη συνέχεια για την Ολομέλεια της Βουλής…»

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει τέσσερα κεφάλαια. Το ένα είναι η ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το δεύτερο είναι η κατάργηση των τμημάτων το τρίτο είναι η Ακαδημία Αθηνών και το τέταρτο είναι μία σειρά από τροπολογίες για τον νόμο για τα Α.Ε.Ι. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα βγει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο. Είναι υποχρεωτικό, καθώς όλα βγαίνουν σε μία διαβούλευση. Είναι πάγια τακτική αυτή, περίπου στις 10 μέρες. Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει βγει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση, θα παραμείνει για 10 μέρες και μετά θα πάρει τον δρόμο για την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και στη συνέχεια για την Ολομέλεια της Βουλής. Έχει συγκεκριμένες διαδικασίες χρονικές, αλλά δεν έχει άλλα προβλήματα γενικότερα το κομμάτι που αφορά τη συνένωση των τμημάτων της  Καβάλας και της Δράμας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θανάσης Μητρόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...