Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κ. Μπαντίκος: Δεν αλλάζει τίποτα με την συγχώνευση των 18ου και 21ου νηπιαγωγείων

Ημέρα:

spot_img

Στους λόγους συγχώνευσης των νηπιαγωγείων, 18ο και 21ο, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, το πρωί της Τρίτης (14/3) ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπαντίκος, λειτουργικά θέματα, αλλά και προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών κι εκπαίδευσης, είναι οι λόγοι της συγχώνευσης των δυο προαναφερόμενων νηπιαγωγείων.

Επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι…

«Η συγκεκριμένη διαδικασία με προτάσεις ιδρύσεων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων προς το υπουργείο Παιδείας γίνεται κάθε χρόνο. Γίνεται πάντα με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο ήμασταν υποχρεωμένοι να το πράξουμε. Εισηγηθήκαμε τη συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων, με την ονομασία «18ο τριθέσιο νηπιαγωγείο». Επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε δύο νηπιαγωγεία, με δύο διευθύνσεις, στο ίδιο κτήριο. Αυτό δημιουργεί λειτουργικά ζητήματα και προβλήματα, υπηρεσιακά, αλλά και στο εκπαιδευτικό κομμάτι. Στο 18ο νηπιαγωγείο είναι εγγεγραμμένοι 36 μαθητές και άλλοι 18 στο 21ο. Παρόλο που το ολοήμερο τμήμα θα έπρεπε να είναι κοινό, μιας και φοιτούν 21 μαθητές, εμείς διατηρήσαμε δύο τμήματα με 11 και 10 παιδιά αντίστοιχα. Δεν ήταν οικονομικοί μόνο οι λόγοι, όπως ακουγόταν. Με το τριθέσιο νηπιαγωγείο, θα γίνουν τρία τμήματα των 18 μαθητών, ώστε να παρέχεται ποιοτικό έργο», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας.

«Μένω έκπληκτος από την έκταση που πήρε το θέμα…»

«Προηγήθηκαν οι συζητήσεις με τη σχολική σύμβουλο και η εισήγησή της ήταν θετική. Εδώ και μια τριετία είναι σε ισχύ η συμβίωση των δύο νηπιαγωγείων. Το 21ο νηπιαγωγείο καταργείται προσωρινά, όμως αυτή η συγχώνευση δεν σημαίνει πως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει νηπιαγωγείο στον Άγιο Λουκά. Το είπα αυτό στους γονείς, το γνωρίζουν και έπειτα γνωμοδοτήσαμε με εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μένω έκπληκτος πάντως από την έκταση που πήρε το θέμα. Προσωπικά, είμαστε μαζί τους στο αίτημα για ύπαρξη νηπιαγωγείου στη συνοικία του Αγίου Λουκά», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Μπαντίκος, ο οποίος είπε επίσης ότι η απόφαση στην εισήγηση αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από το υπουργείο Παιδείας (αναμένεται στα τέλη Απριλίου), ενώ η συγχώνευση των δυο νηπιαγωγείων θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, θα υπάρξουν δύο ακόμη συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στην πόλη μας, οι οποίες αφορούν στο 5ο και 6ο, αλλά και στο 24ο, 26ο και 27ο, τα οποία στεγάζονται κι αυτά σε ένα κτήριο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...