spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Μήνας εξετάσεων για τους μαθητές ο Μάιος

Αργύρης Μυστακίδης: Τα παιδιά έχουν να παλέψουν κυρίως με το άγχος / Δεν αρκεί μία προετοιμασία δύο – τριών ημερών, αλλά πρέπει όλος ο μήνας να αφιερωθεί σε εντατικές επαναλήψεις / Καμία διαφοροποίηση στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τις πολύτιμες συμβουλές του, ενόψει της εξεταστικής περιόδου που ακολουθεί το επόμενο διάστημα για τους μαθητές του Λυκείου, έδωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πυρήνας», Αργύρης Μυστακίδης.
«Ο μήνας που ακολουθεί είναι ένας καθαρά εξεταστικός μήνας, που οδηγεί στις απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις για τα περισσότερα παιδιά, ένας μήνας που χρειάζεται να εστιάσουν στην προσπάθειά τους πολύ περισσότερο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μυστακίδης.

Τα παιδιά έχουν να παλέψουν κυρίως με το άγχος που αυξάνεται καθώς πλησιάζουμε προς τις εξετάσεις

”Για τους μαθητές της Α’ Λυκείου οι εξετάσεις που θα αντιμετωπίσουν είναι πάρα πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαν αντιμετωπίσει στο Γυμνάσιο. Πολύ πιο απαιτητικές και χρειάζεται μία προετοιμασία που δεν αρκεί να είναι δύο – τριών ημερών, αλλά πρέπει όλος αυτός ο μήνας να αφιερωθεί σε εντατικές επαναλήψεις. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά της Β’ Λυκείου όπου εκεί βέβαια είναι πιο απαιτητική η ύλη και έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πολύ πιο απαιτητικά μαθήματα. Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι η κορύφωση του αγώνα, αλλά και της αγωνίας τους, γιατί σ’ αυτήν την περίοδο τα παιδιά έχουν να παλέψουν κυρίως με το άγχος που αυξάνεται καθώς πλησιάζουμε προς τις εξετάσεις”, σημείωσε στη συνέχεια ο Αργύρης Μυστακίδης.

Κάθε μέρα να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

”Εκεί έχουμε να συστήσουμε ψυχραιμία. Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε μέσα από μία λογική βάση κι αυτό που είναι η κοινή συνισταμένη όλων των συμβουλών είναι ότι αυτή τη στιγμή το παρελθόν δεν μπορεί να μεταβληθεί. Εκείνο που μπορούμε να φροντίσουμε είναι το παρόν, να κοιτάξουμε δηλαδή κάθε μέρα να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να διαβάζουμε συστηματικά με τις συμβουλές των ανθρώπων που έχουν αναλάβει το έργο της προετοιμασίας μας και να οδηγηθούμε με ηρεμία στις εξετάσεις, όπου και εκεί θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο αγώνας παίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου μαθήματος”, τόνισε ακόμη στα όσα δήλωσε στον ”Ε” ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου ”Πυρήνας”.

Υπάρχει χρόνος ακόμη

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ακόμη χρόνος για τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Μυστακίδης απάντησε: ”Υπάρχει χρόνος ακόμη, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί ουσιαστικά και παραγωγικά μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ποτέ δεν εγκαταλείπουμε, ασχέτως αν μας έχει απογοητεύσει κάποια επίδοση σε κάποιο μάθημα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό που μετράει είναι το τελικό σύνολο, ο τελικός μέσος όρος, ο οποίος κρίνεται βέβαια μέχρι και το τελευταίο μάθημα των εξετάσεων”.

Καμία διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι

Αναφορικά με το αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές φέτος στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Μυστακίδης σημείωσε: ”Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια ύλη. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα επιστημονικά πεδία που αφορούν κυρίως περισσότερες δυνατότητες που δίνονται φέτος στους υποψηφίους, ειδικά στις στρατιωτικές σχολές, οι οποίες λόγω χαμηλής ζήτησης τα τελευταία χρόνια έχουν απλωθεί στα περισσότερα επιστημονικά πεδία. Αλλά επί της ουσίας και της διαδικασίας δεν αλλάζει τίποτα για τους μαθητές, είναι η γνωστή διαδικασία που γνωρίζουμε και βέβαια να πούμε ότι δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα και για τις επόμενες δυο – τρεις χρονιές. Οπότε δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Όλα αυτά που ακούμε είναι στο επίπεδο του σχεδιασμού και μελλοντικών παρεμβάσεων που ακόμη δεν έχουν πάρει σάρκα και οστά για να μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς θα πραγματοποιηθεί και πότε θα γίνει αυτό”.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Τέλος, αναφορικά με τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, ο Αργύρης Μυστακίδης επισήμανε: ”Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια ξεκινάνε την Παρασκευή 29 Μαΐου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια το Σάββατο 30 Μαΐου και τελειώνουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα μέχρι 25 Ιουνίου οπότε και οι υποψήφιοι θα μπορέσουν πλέον να χαρούν τις διακοπές τους. Το μηχανογραφικό θα συμπληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Πάντοτε είμαστε δίπλα στα παιδιά εμείς στα φροντιστήρια και συμμετέχουμε ενεργά στο να τα βοηθήσουμε με συμβουλές, με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε, ώστε το μηχανογραφικό να συμπληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπει κάθε υποψήφιος στις σχολές που είναι αντάξιες των επιθυμιών και των προσδοκιών του”.