Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Λεωνίδας Παππάς: Αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση για το ΔΙΠΑΕ

Ημέρα:

«Πρέπει να δούμε ποιο είναι το όφελος για την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα…»

Στο θέμα της ένταξης τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (Καβάλας και Δράμας), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.  στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.

«Πράγματι υπάρχει μία καθολική αντίδραση από την τοπική κοινωνία, θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει και μία γενικευμένη, όχι καθολική αντίδραση, από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καβάλας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στην απόφαση ένταξης τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Λεωνίδας Παππάς. 

«Ερήμην της τοπικής κοινωνίας αποφασίστηκε κάτι πολύ σημαντικό για την Καβάλα για να στηριχθεί το Δ.Π.Θ. – Πιθανόν πρόκειται για ένα απλήρωτο εκλογικό γραμμάτιο του πρωθυπουργού στον κ. Στυλιανίδη…»

«Πρώτα από όλα έχουμε την ανακοπή της ανοδικής πορείας του Πανεπιστημιακού Κόμβου της Καβάλας. Έγινε μία προσπάθεια εδώ και τρία χρόνια να μπει σε μία σειρά, να αναβαθμιστεί κλπ. Από την άλλη υπάρχουν ήδη κάποιες συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις της λειτουργίας του Κόμβου του Πανεπιστημίου, αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα διακοπούν βίαια και φυσικά υπάρχει η όλη διαδικασία, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία διαβούλευση. Ερήμην της τοπικής κοινωνίας αποφασίστηκε κάτι πολύ σημαντικό για την Καβάλα για να στηριχθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πιθανόν πρόκειται για μία πολιτική εκλογική υπόσχεση, ένα απλήρωτο εκλογικό γραμμάτιο του πρωθυπουργού στον κ. Στυλιανίδη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παππάς.

«Πρέπει να δούμε ποιο είναι το όφελος και για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα…»

«Κι έχουμε τώρα αυτή τη διαδικασία, χωρίς καμία δικιά μας ενημέρωση. Δεν ξέρουμε τίποτα για μελέτη σκοπιμότητας, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα τμήματα. Θα απορροφηθούν; Θα καταργηθούν τμήματα; Άρα πρέπει να έχουμε μία πλήρη ενημέρωση, πρέπει να δούμε ποιο είναι το όφελος και για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα. Πρέπει να πάρει θέση η ακαδημαϊκή κοινότητα και η συνέλευση των καθηγητών, να έχουμε μία εικόνα και για το ακαδημαϊκό επίπεδο αυτής της αλλαγής που πάει να γίνει, αλλά όχι ερήμην της τοπικής κοινωνίας», συμπλήρωσε σχετικά ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα. 

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι απόντες κυριολεκτικά, είναι εκκωφαντικά απόντες – Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους επιτέλους!»

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να τοποθετηθούν πρώτα και πάνω από όλα οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στην Καβάλα. Έχουμε τέσσερις βουλευτές και είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή τους. Τους έδωσε παντοδυναμία ο λαός της Καβάλας, τους έδωσε μια αυτοδυναμία, τους έδωσε τέσσερις θέσεις για εκπροσώπηση και πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους επιτέλους! Περνάνε ευκαιρίες για την Καβάλα και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι απόντες κυριολεκτικά, είναι εκκωφαντικά απόντες», τόνισε δηκτικά στο τέλος των δηλώσεών του στην τοπική ΕΡΑ ο Λεωνίδας Παππάς.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προσωπικό και νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Νίκος Ίμβρος: Η Τροχαία πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό...

Χριστόδουλος Τοψίδης: Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα

Στην μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η νέα διοίκηση...

Στις κρατικές ενισχύσεις εντάσσονται οι πυρόπληκτοι αγρότες Διαλεκτού, Αβραμυλιάς, Ν. Ξεριά και Μυρτόφυτου

Μ. Λαζαρίδης: «Η Καβάλα δικαίως αναβαθμίζεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό...

H Energean στηρίζει τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες στην Καβάλα και στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι...

ΔΕΥΑΑΠ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων σε Μουσθένη και Μεσορόπη

Την Παρασκευή 08/12/2023 στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου υπογράφηκαν...

Εντυπωσιακή η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία των...

«Φως στο τούνελ» για την ύδρευση του Ζυγού από τις πηγές Βοϊράνης

Για την ύδρευση του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ζυγού από...

Ναι στα POS στις λαϊκές αγορές, αλλά χωρίς τραπεζική προμήθεια

Υπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, με την...