Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κάμερες στις σχολικές μονάδες για τον… φόβο των εξωσχολικών

Ημέρα:

Βασίλης Μαυρομμάτης: Υπάρχουν πολλές ζημιές στα σχολεία

Για το θέμα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, οι οποίες φυσικά θα λειτουργούν μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, μίλησε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, Βασίλης Μαυρομμάτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αν θα καταργηθούν ή όχι οι σχολικές επιτροπές, ενώ στάθηκε και στο θέμα της υποχρηματοδότησης των σχολείων, καθώς επίσης και στο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ, το οποίο θα αρχίσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

«Υπάρχουν πολλές φθορές και ζημιές στις σχολικές μονάδες, οι οποίες προκαλούνται από διάφορους εξωσχολικούς…»

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλές φθορές και ζημιές στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, οι οποίες προκαλούνται από διάφορους εξωσχολικούς και ως εκ τούτου είναι καλό να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στα σχολεία μας. Η λειτουργία των καμερών εννοείται θα ξεκινά μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, με στόχο να ελέγχεται ο χώρος εκεί και να υπάρχει μία επιτήρηση, ώστε να ελάχιστοποιηθούν αυτές οι ζημιές και να μπορέσουμε να σταματήσουμε το κακό εδώ, γιατί φοβόμαστε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Έχει αλλάξει ο νόμος και πλέον μπορούν να τοποθετηθούν οι κάμερες. Βέβαια δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα τοποθετηθούν οι κάμερες ασφαλείας στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, αλλά έχει δρομολογηθεί η τοποθέτησή τους και περιμένουμε και εμείς να δούμε πότε θα γίνει αυτό. Ούτως ή άλλως η σχολική χρονιά είναι προς τη λήξη της, αλλά οι ζημιές δεν είναι μόνο στη διάρκεια αυτής. καθώς πολλά περιστατικά έχουμε και στη διάρκεια της θερινής περιόδου», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαυρομμάτης. 

«Για εμάς το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν οι σχολικοί φύλακες όπως υπήρχαν και παλιότερα. Αυτό θα ήταν ιδανικό…»

Στο ερώτημα για το αν υπάρχουν αντιδράσεις για την τοποθέτηση καμερών, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας απάντησε: «Δεν υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις για την τοποθέτηση των καμερών, καθώς ούτως ή άλλως, η λειτουργία τους θα είναι εκτός σχολικού ωραρίου και αφορά τη φύλαξη των σχολείων. Βέβαια για εμάς το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν οι σχολικοί φύλακες όπως υπήρχαν και παλιότερα. Αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δυστυχώς είναι κάτι πολύ μακρινό αυτό και είναι μία λύση οι κάμερες. Αξιοποιούμε την τεχνολογία προς το παρόν.

«Το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ θα ξεκινήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο και συνολικά θα συμμετάσχουν 22 ομάδες αγοριών και 21 ομάδες κοριτσιών – Είναι ένας μεγάλος θεσμός για την πόλη μας…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο Βασίλης Μαυρομμάτης αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ, το οποίο αρχίζει σε λίγες μέρες, επισημαίνοντας σχετικά: «Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε την κλήρωση για το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των δημοτικών σχολείων της Καβάλας. Το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ θα ξεκινήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο και συνολικά θα συμμετάσχουν 22 ομάδες αγοριών και 21 ομάδες κοριτσιών. Το μίνι μπάσκετ είναι ένας μεγάλος θεσμός για την πόλη μας. Οι αγώνες θα γίνονται στο 6ο Λύκειο Καβάλας (πρώην Πολυκλαδικό). Το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ, μετά το Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ο αρχαιότερος θεσμός της πόλης μας και προσπαθούμε να τον κρατήσουμε, παρ’ όλα τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος με τη συγχώνευση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ» στον Δήμο Καβάλας. Υπήρχαν κάποια θέματα και αρκετά προβλήματα, τα αντιμετωπίσαμε, τα λύσαμε και φτάσαμε τώρα στην έναρξη και θα φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε, να γίνουν δηλαδή οι τελικοί πριν το πέρας του σχολικού έτους».

Αβέβαιο το αν θα καταργηθούν ή όχι οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας  – Η υποχρηματοδότηση συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα

Τέλος, όσον αφορά την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και την επικείμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών, ο κ. Μαυρομμάτης επισήμανε: «Έχει ακουστεί ότι είναι πιθανό να μην καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, ίσως πάρουμε παράταση. Αν τελικά φτάσουμε στο σημείο να καταργηθούν θα είναι ένα πλήγμα για μας. Θα πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε να υπάρχει μία μορφή πάλι, όπως υπήρχε τώρα, δηλαδή να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από εμάς, εκπρόσωπος του Δήμου, να υπάρχει χρηματοδότηση, γιατί οι σχολικές επιτροπές ήταν ο πνεύμονας των σχολείων. Η υποχρηματοδότηση συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ζητάμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση, έχουμε εκφράσει το πρόβλημα και στην πολιτεία και περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την νέα σχολική χρονιά».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...