Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έθεσαν στους βουλευτές το θέμα της έλλειψης χώρων στο ειδικό δημοτικό

Ημέρα:

spot_img

Το θέμα της έλλειψης χώρων στο ειδικό δημοτικό – νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο Περιγιάλι τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας, με δυο από τους τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Βασίλης Μαυρομμάτης, πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Θα ακολουθήσει μια ακόμη συνάντηση και με τους υπόλοιπους δύο βουλευτές. Στη συνάντηση που έγινε μιλήσαμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Θέλουμε τη βοήθειά τους για να επιλύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα γίνεται και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται». 

«Θέλουν περισσότερους χώρους για να μπορέσουν να κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους…»

«Ζητάμε την επίλυση αυτών των προβλημάτων, με μεγαλύτερο εξ αυτών στο ειδικό δημοτικό – νηπιαγωγείο που βρίσκονται μαζί και συστεγάζονται στο Περιγιάλι στο πρώην 20ο δημοτικό σχολείο Καβάλας. Υπάρχει πρόβλημα με τους χώρους εκεί. Θέλουν περισσότερους χώρους για να μπορέσουν να κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους. Γιατί τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χρειάζεται να είναι ακόμη και δύο άτομα σε μία τάξη. Ο προβλεπόμενος αριθμός είναι από 4 έως 7, όμως οι αίθουσες είναι λίγες και τα παιδιά είναι περισσότερα. Οπότε δεν επαρκούν οι χώροι και έτσι ζητήσαμε περισσότερους. Ίσως να μεταφερθεί το νηπιαγωγείο σε κάποιον άλλο χώρο, θα δούμε τι θα γίνει και ποιες ενέργειες θα μπορέσουν να κάνουν και οι βουλευτές για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μαυρομμάτης.

Υπάρχουν κενά με τους νοσηλευτές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

«Φυσικά θέσαμε και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αντιμετωπίζουμε που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των παιδιών και με τους συνοδούς που θέλουμε στην Πρωτοβάθμια να υπάρχουν μέσα στα λεωφορεία. Επίσης να μην πληρώνουν εισιτήριο τα παιδιά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και να είναι δωρεάν η μετακίνηση τους. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και σε γενικές γραμμές είμαστε καλυμμένοι. Το πρόβλημα που υπάρχει αφορά τους νοσηλευτές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχουμε κενά και θέσαμε κι αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχουν νοσηλευτές στα σχολεία πλήρως και όχι να πηγαίνουν δύο μέρες σε ένα σχολείο, δύο μέρες ένα άλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε κενά. Υπάρχουν κάποια παιδιά που χρήζουν βοήθειας του νοσηλευτή και πρέπει να είναι συνέχεια ο νοσηλευτής εκεί, όχι μόνο δύο μέρες την εβδομάδα», τόνισε ακόμη ο κ. Μαυρομμάτης.

Θα υπάρξουν επαφές και με τον νέο αντιπεριφερειάρχη, αλλά και με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Καβάλας

«Προχωράμε και βλέπουμε, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Θα απευθυνθούμε και στους άλλους δυο βουλευτές και φυσικά στον νέο αντιπεριφερειάρχη που αναλαμβάνει καθήκοντα από τον Ιανουάριο, να δούμε και εκεί πώς μπορεί να βοηθήσουν. Φυσικά θα μιλήσουμε και με τον δήμαρχο Καβάλας, εννοείται, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και του Δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η επιχείρηση Prosperity Guardian

Γράφει ο Χρήστος Ευαγγέλου Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και...

«Χοροδράσεις» σε διάφορα σημεία της Καβάλας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι "Χοροδράσεις" που διοργάνωσε το Σάββατο...

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί...

Χρήστος Σταϊκούρας: Οκτώ σημαντικές παρεμβάσεις στην Π.Ε. Καβάλας

Τα σημαντικά οδικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, σιδηροδρομικά, λιμενικά και κτιριακά...

Έξι (6) “Μάχες” που δίνει ο χωρισμένος πατέρας. Πώς να βγει νικητής!

Αν είσαι χωρισμένος πατέρας τότε σίγουρα το βίντεο αυτό...

Εκλογές ΤΕΕ: Το στοίχημα είναι η συμμετοχή πριν, αλλά και μετά τις εκλογές

Απόστολος Παυλίδης: Θέλουμε συμμετοχή και μετά τις εκλογές /...

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές...

Υποδοχή της νέας εικόνας της Παναγίας της Χαλκεριώτισσας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...