Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Διαγωνισμός ορθογραφίας μαθητών δημοτικών σχολείων

Ημέρα:

spot_img

Βασίλης Μαυρομμάτης: Ο διαγωνισμός είναι επετειακός φέτος και γι’ αυτό θέλουμε οι συμμετοχές να είναι όσο το δυνατό περισσότερες / Μπορούν να συμμετάσχουν και μαθητές από όμορους δήμους / Οι νικητές θα είναι τρεις και θα λάβουν τα αντίστοιχα βραβεία

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος ο διαγωνισμός ορθογραφίας, τον οποίο διοργανώνει για άλλη μια χρονιά στα τέλη Μαΐου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας.

Για την εκδήλωση – θεσμό, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.Κ. του δήμου Καβάλας, Βασίλης Μαυρομμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα θα περιλαμβάνει ο φετινός διαγωνισμός.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν και μαθητές από όμορους δήμους, δηλαδή από Νέστο, Θάσο και Παγγαίο

«Την Κυριακή 26 Μαΐου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός ορθογραφίας των δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας και όχι μόνο, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Ε’ για τις ΣΤ’ δημοτικού. Πρόκειται για τον 10ο διαγωνισμό ορθογραφίας, είναι επετειακός φέτος και γι’ αυτό θέλουμε οι συμμετοχές να είναι όσο το δυνατό περισσότερες. Επίσης στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν και μαθητές από όμορους δήμους, δηλαδή από Νέστο, Θάσο και Παγγαίο. Επειδή εκεί δεν υπάρχουν Ενώσεις Γονέων, μπορούν να συμμετάσχουν κι από αυτές τις περιοχές παιδιά, όπως για παράδειγμα έγινε πέρυσι, με τη συμμετοχή μαθητών από τη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαυρομμάτης.

Οι 30 καλύτερες επιδόσεις θα περάσουν στον τελικό, ο οποίος θα γίνει την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο – Οι νικητές θα είναι τρεις συνολικά και θα λάβουν τα αντίστοιχα βραβεία

«Ο διαγωνισμός ορθογραφίας, που θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στον 4ο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Θα ξεκινήσουμε με τον προκριματικό γύρο, στον οποίο μετέχουν όσα παιδιά θέλουν. Στη συνέχεια οι 30 καλύτερες επιδόσεις θα περάσουν στον τελικό, ο οποίος θα γίνει την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο. Το πρωί ο διαγωνισμός θα είναι γραπτός (προκριματικός) και το απόγευμα θα είναι προφορικός (τελικός). Οι νικητές θα είναι τρεις συνολικά και θα λάβουν τα αντίστοιχα βραβεία, ενώ και για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο τελικό, θα υπάρχει δώρο. Κάθε χρόνο στον διαγωνισμό ορθογραφίας συμμετέχουν περίπου 100 μαθητές. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε αυτόν τον αριθμό και να διευρύνουμε κι άλλο τον διαγωνισμό, με συμμετοχές παιδιών και από τους άλλους δήμους», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.Κ. του δήμου Καβάλας.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ε.Σ.Γ.Κ. του δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με χορηγό τον δήμο

«Ο διαγωνισμός ορθογραφίας είναι πλέον ένας ακόμη θεσμός για την Καβάλα, σε μια εποχή που τα παιδιά δυσκολεύονται με την ορθογραφία. Υπάρχει φιλόλογος διακεκριμένος που δίνει τις λέξεις στα παιδιά, ενώ πέρα από την ορθογραφία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν και την ετυμολογία των λέξεων. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ένωση Γονέων Συλλόγων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με χορηγό φυσικά τον δήμο Καβάλας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Βασίλης Μαυρομμάτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ζητούν ενημέρωση για την χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Καρβάλη

Κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούν στην...

«Παλεύουν» στην Παναγία με την ελεγχόμενη στάθμευση

Για την πορεία της ελεγχόμενης στάθμευσης στην χερσόνησο της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Δεν ξεχνώ»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος...

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...