Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αθανάσιος Μητρόπουλος: Πανεπιστημιακή αναβάθμιση της Καβάλας μέσω του ΔΠΘ

Ημέρα:

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη / Τα τμήματα Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης υπάγονταν στη Θεσσαλονίκη / Η επίλυση των κτηριολογικών προβλημάτων στο επίκεντρο του Δ.Π.Θ.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την ένταξη του Πανεπιστημιακού Κόμβου της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο καθηγητής του Πανεπιστημιακού Κόμβου Καβάλας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και πρώην πρόεδρος του π. Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Αθανάσιος Μητρόπουλος.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για την ένταξη του Πανεπιστημιακού Κόμβου της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έκανε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα Τμήματα Καβάλας και Δράμας μεταφέρονται στο ίδρυμα της Θράκης.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Καβάλα…»

«Πραγματικά πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Καβάλα, διότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας μέχρι τώρα είχε μία σχολή, αυτή των Θετικών Επιστημών, στην οποία υπήρχαν τρία τμήματα. Φυσικής, Χημείας και το τμήμα Πληροφορικής. Υπήρχαν άλλα δύο τμήματα, Λογιστικής και  Χρηματοοικονομικής και το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα οποία όμως υπάγονταν σε σχολή, η οποία ήταν στη Θεσσαλονίκη. Τα τμήματα αυτά και οι καθηγητές εκεί δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με τα καθημερινά προβλήματα, με αυτά που απασχολούσαν τον Πανεπιστημιακό Κόμβο της Καβάλας. Τώρα θα έχουμε μια σχολή με δικό της κοσμήτορα και δική της δομή. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό στοιχείο που αφορά τις νέες αλλαγές», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος. 

Ποιες είναι οι νέες σχολές στις οποίες θα ενταχθούν τα τμήματα της Καβάλας – Αναμένεται και αύξηση του αριθμού των φοιτητών

Να επισημανθεί ότι βάσει των νέων δεδομένων, ιδρύεται σχολή Θετικών Επιστημών, στην οποία θα ενταχθούν τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής. Επίσης ανακοινώθηκε η ίδρυση σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Λογιστικής, όπου θα ενταχθούν τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

«Το δεύτερο σημαντικό που προκύπτει είναι ότι στον Κόμβο της Καβάλας έχουμε περίπου μία εισαγωγή 600 φοιτητών από ΓΕ.Λ. Κι ενώ έχουμε θέσεις για 850 φοιτητές, δεν έχουμε πλήρη κάλυψη όλων των θέσεων. Εκτός από τμήμα Χημείας που καλύπτεται το 100%, στα υπόλοιπα δεν συμβαίνει αυτό. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η κάλυψη φτάνει το 90%, επομένως η Καβάλα εντασσόμενη στο Δ,Π.Θ. θα έχει γύρω στους 850 νέους φοιτητές, δηλαδή από τους 600 θα έχουμε άλλους 200 παραπάνω», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος. 

Η επίλυση των κτηριολογικών προβλημάτων της Καβάλας στο επίκεντρο του Δ.Π.Θ.

«Το τρίτο είναι ότι έχουμε ζητήσει να υπάρξει μία μεγάλη προσπάθεια για το κτηριολογικό του Πανεπιστημιακού Κόμβου της Καβάλας. Ένα από τα πρώτα θέματα τα οποία θα θέσει ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα είναι το κτηριολογικό ζήτημα στην Καβάλα, έτσι ώστε να φτιάξουμε όμορφες και καλές κτηριολογικές δομές. Έχουμε πάρα πολύ καλές επιστημονικές δομές, αλλά δεν έχουμε τις καλύτερες κτηριολογικές εγκαταστάσεις. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία ζητήματα θα επιλυθούν μέσω του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέσω του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος.

Οι αλλαγές που αφορούν τη Δράμα – Οι φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. από την Καβάλα και την Δράμα εντάσσονται και ολοκληρώνουν τις σπουδές τους με τον τίτλο του Δ.Π.Θ.

Να σημειωθεί τέλος αναφορικά με την περιοχή της Δράμας, ότι ανακοινώθηκε πως το Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας μετονομάζεται σε Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας, ενώ το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος μετονομάζεται σε Τμήμα Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Ανθεκτικότητας. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας από την Καβάλα και την Δράμα εντάσσονται και ολοκληρώνουν τις σπουδές τους με τον τίτλο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...