Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 10ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Ημέρα:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 10ος επετειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/5) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Για τον διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρός της, Βασίλης Μαυρομμάτης.

90 μαθητές έδωσαν το «παρών» στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας –  Από το 10ο, το 16ο και το δημοτικό του Παληού οι τρεις νικητές – Ικανοποίηση στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας

«Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και υπάρχει ικανοποίηση σε όλους μας. Δήλωσαν συμμετοχή 141 μαθητές, αλλά τελικά έδωσαν το «παρών» 90, όμως και πάλι η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη. Διαγωνίστηκαν το πρωί της Κυριακής (26/5) και τα 90 παιδιά γραπτώς και τα 29 εξ αυτών πέρασαν στον απογευματινό τελικό, από τον οποίο προέκυψαν οι τρεις πρώτοι νικητές, οι οποίοι και βραβεύτηκαν. Όλα τα παιδιά είχαν διάθεση, ζήλο και όρεξη για συμμετοχή, τους άρεσε πάρα πολύ. Ο νικητής ήταν από το 10ο δημοτικό σχολείο, η δεύτερη νικήτρια από το 16ο και η τρίτη νικήτρια από το δημοτικό σχολείο του Παληού. Πλέον προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο διαγωνισμό. Θέλουμε να τον επεκτείνουμε περισσότερο, να τον ανεβάσουμε, να συμμετέχουν και όμοροι δήμοι, αλλά και μαθητές από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, γιατί είναι ο μοναδικός διαγωνισμός στην Ελλάδα», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Μαυρομμάτης.

Ο χαιρετισμός του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Στον 10ο επετειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας παρέστη και ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, για τους γονείς τους, αλλά και για την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας. Το να γράφουμε σωστά, αυτό θα πει ορθογραφία, σημαίνει ότι έχω μια ορθή γνώση των πραγμάτων. Και δεν σημαίνει ότι πρέπει μόνο να γράφω σωστά, αλλά και να σκέφτομαι σωστά. Κι όταν σκέφτομαι σωστά, τότε και κάποιο λάθος αν θα κάνω, δεν έχει και τόση αξία. Σημασία έχει να μάθω, να προχωράω μπροστά και να κάνω τα σωστά πράγματα»,

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...