Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Χημικές» αναταράξεις στην εκπαιδευτική κοινότητα

Ημέρα:

spot_img

Αναταράξεις στην εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζουν να προκαλούν, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Χημείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας και β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Αργύρης Μυστακίδης, για το συγκεκριμένο θέμα ο Σύνδεσμος θα τοποθετηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (8/7) σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

«Στη Χημεία η δυσκολία και η ασάφεια ήταν προκλητική και σκανδαλώδης και γι’ αυτό έχει ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα»

«Υπήρξαν έντονα προβλήματα στο μάθημα της Χημείας ως έναν βαθμό, ο οποίος μας δημιουργεί έντονη ανησυχία και για μελλοντικές καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας, έχει αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό η έκταση των θεμάτων και κάπως πρέπει να συμμαζευτεί το πράγμα, διότι δημιουργεί συνθήκες ανισότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές σχολές που είναι κοινές, δηλαδή είναι προσβάσιμες για πολλά επιστημονικά πεδία. Παράδειγμα είναι τα παιδαγωγικά τμήματα, φυσικής αγωγής, τα τμήματα αξιωματικών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού. Στη δε Χημεία η δυσκολία και η ασάφεια ήταν προκλητική και σκανδαλώδης και γι’ αυτό έχει ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα», επισήμανε σχετικά ο κ. Μυστακίδης.

«Θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια οι θετικές επιστήμες βάλλονται ιδιαίτερα από την έκταση και πολλές φορές από την ασάφεια των θεμάτων με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη φέτος στην Χημεία!»

 «Προφανώς εδώ υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν κι αφορούν το ζήτημα του πως θα αποκτήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις κάποιες δικλείδες ασφαλείας, με σκοπό να μην επαναληφθούν τέτοιου τύπου λάθη, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα έχουμε δει. Θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια οι θετικές επιστήμες βάλλονται ιδιαίτερα από την έκταση και πολλές φορές από την ασάφεια των θεμάτων με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη φέτος στην Χημεία! Θα περιμέναμε αυξημένη ευαισθησία από όσους έβαλαν τα θέματα, όχι προς την κατεύθυνση να είναι εύκολα, αλλά να έχουν την απαραίτητη και κλιμακούμενη δυσκολία και να είναι εντός του πλαισίου διδασκαλίας, όπως προβλέπεται από τις εντολές που εκδίδονται στην αρχή του έτους από το υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και ευαισθησία από όσους ενεπλάκησαν στη διαδικασία αυτή», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας.

Διαδικτυακό σεμινάριο για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη (7/7) ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας

Μιλώντας στη συνέχεια σχετικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο Αργύρης Μυστακίδης σημείωσε: «Η επόμενη διαδικασία αφορά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου κι εκεί ως Σύνδεσμος έχουμε παρέμβαση την ερχόμενη Τρίτη (7/7) με ένα διαδικτυακό σεμινάριο με σύμβουλο προσανατολισμού, ώστε να πάρουν τα παιδιά όλες τις απαραίτητες συμβουλές και πληροφορίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Είναι μια διαδικασία που γίνεται πάντα δίπλα με τους φροντιστές στα παιδιά, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί το μηχανογραφικό δελτίο και η σωστή του συμπλήρωση θα καθορίσει το που θα μπει το κάθε παιδί με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα που έχει».

«Είναι πολύ νωρίς να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τις βάσεις. Είναι θα έλεγα παρακινδυνευμένο, καθώς δεν υπάρχουν τα βαθμολογικά δεδομένα…»

Ερωτηθείς σχετικά με τις βάσεις και που αναμένεται να κυμανθούν αυτές, ο κ. Μυστακίδης τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τις βάσεις. Είναι θα έλεγα παρακινδυνευμένο, καθώς δεν υπάρχουν τα βαθμολογικά δεδομένα. Η έκδοση των βαθμολογιών, που αναμένεται προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας, θα μας δώσει τα δεδομένα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε κάποιες χονδρικές εκτιμήσεις για το τι περιμένουμε να δούμε στο θέμα «βάσεις». Είναι άκαιρα τα όσα ακούγονται από ορισμένους για το που θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις. Είναι άστοχο εντελώς να προβαίνει κάποιος σε εκτιμήσεις, χωρίς να έχει βαθμολογικά δεδομένα. Εμείς μπορεί να λέμε το οτιδήποτε για τα θέματα, αλλά τα βαθμολογικά δεδομένα θα δείξουν πως ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στην επίλυση των θεμάτων. Οπότε με βάση αυτά και τη στατιστική επεξεργασία που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας θα έχουμε σαφή δεδομένα για να ξέρουμε τι περιμένουμε σαν μια γενική τάση για τις βάσεις».

«Έχουμε επανέλθει στις φυσικές αίθουσες, γίνονται τα μαθήματα τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με τα αντισηπτικά, τις επισημάνσεις που έχουμε στους χώρους μας…»

Τέλος, αναφορικά με το αν έχει επανέλθει η κανονικότητα στα φροντιστήρια της Καβάλας, μετά το τέλος της καραντίνας, ο Αργύρης Μυστακίδης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε επανέλθει στις φυσικές αίθουσες, γίνονται τα μαθήματα τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με τα αντισηπτικά, τις επισημάνσεις που έχουμε στους χώρους μας. Ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα έχει ρυθμιστεί ανάλογα, ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε ξανά παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που περάσαμε το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας. Εννοείται ότι η φυσική επαφή μέσα στις τάξεις δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τα διαδικτυακά μέσα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...